Jorden De Haes: "Ik droom ervan om Luik Bastenaken Luik te rijden"

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Dec 2014 - 20:09
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Jorden De Haes heeft een mooi seizoen achter de rug met 4 overwinningen. Toch heeft de renner uit Vlaams-Brabant enkele werkpunten vooropgesteld voor het nieuwe seizoen.

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Mijn 4 koersen die ik won waren allemaal mooi maar in Ransberg was de mooiste. Deze was een klimkoers en er was veel volk wat een kick gaf om daar te winnen. Verder was het criterium in Aarschot ook heel mooi waar ik van start tot finish voorop reed voor eigen volk met Thijs Aerts. Jammer genoeg werd ik toen 2de.

2. Vind je uw seizoen geslaagd? Mijn seizoen is wel geslaagd. Alleen was ik graag provinciaal kampioen geworden waar ik 2de werd dit jaar. Ik stond al 6x op podium in verschillende disciplines maar nooit op het hoogste trede.

3. Op welk vlak wil je volgend seizoen een stap voorwaarts zetten? Ik wil nog iets beter worden in het lange klimwerk. Ook het tijdrijden moet veel beter voor de meerdaagse rittenkoersen.

4. Hoe gaan de voorbereidingen deze winter verlopen naar de opbouw van 2015 toe? Zoals elk jaar rijd ik enkele crossen als voorbereiding. Verder amuseer ik mij op de fiets en doe stabilisatieoefeningen. Vanaf januari begint het serieuzere werk. In februari gaan we met de ploeg naar Spanje voor de puntjes op de i te zetten.

5. Je bent ook al enkele weken actief in het veld. Is dat een tweede passie van je? Ben je tevreden met het resultaat tot nu toe? Ik doe dit voor mij te amuseren en omdat mijn vader er gek van is. Ik heb nu 4 crossen gereden met een 2de en 4de plaats dus ik ben heel tevreden.

6. Ben je bijgelovig? Zoja, wat zijn de kenmerken ervan? Nee ik ben niet bijgelovig. Ik heb wel enkele gewoontes voor wedstrijden die iedereen heeft.

7. Wat doe je het liefst: rondes of klassiekers? Klassiekers, en liefst de Ardense. Ik droom ervan om Luik Bastenaken Luik te rijden.

8. Als je u zou moeten vergelijken met een bekende renner, welke zou je kiezen en waarom? Het is moeilijk op mijn leeftijd maar dan zou ik denken aan Greg Van Avermaet. Omdat die wel een bergje over kan en niet traag is aan de meet.
 

Gerelateerde artikels

"We stonden met 72 man aan de start voor een heuvelachtige omloop in Groot-Bijgaarden. Er was elke ronde een premie te verdienen. Eerste koershelft veel ontsnappingspogingen maar zelf voelde ik me superslecht. Halfkoers kwam ik erdoor en ging met 6 in aanval. We hadden altijd rond de 20-30sec maar...
Kalas CT-renner Jorden De Haes mocht afgelopen weekend het zegegebaar maken. Voor Jorden is het seizoen echter nog niet geslaagd want hij aast op de provinciale trui. 1 Je behaalde afgelopen weekend je eerste overwinningen. Zat je hier al lang op te wachten? Niet echt, ik had nog geen podium...
1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Mijn allereerste overwinning ooit in Heide-Linter omdat dat een onbeschrijfelijk gevoel is. Ook mijn 6de plaats in de laatste rit van West-Vlaanderen cycling tour was heel mooi. 2. Vind je u seizoen geslaagd? Eigenlijk niet, ik kende een...
"We stonden met 54 aan de start voor een redelijk vlakke omloop met vals plat naar de aankomst. In het begin waren er geen noemenswaardige aanvallen. Na 15km rijd ik weg met Jelle Donders en we nemen maximum 1 minuut. Na 40km worden we gegrepen. Meteen daarna rijd ik opnieuw weg met 6 waaronder ook...
Jorden De Haes zal volgend jaar de overstap maken naar het Davo Cycling Team. Jorden reed de afgelopen 3 jaar bij het Kalas Cycling Team Schriek. "Na 3 jaren bij Kalas Cycling Team Schriek is het tijd voor een stapje hoger. Ik krijg een mooie kans bij Davo waar ik een uitgebreid programma kan...
“We stonden met 59 aan de start van een heel zware omloop met 2 hellingen in Ransberg. Elke ronde werden er punten verdeeld voor het bergklassement. Er stonden goede renners aan de start en veel buitenlanders. Er werd rustig gekoerst en ze lieten 2 man rijden, Nathan Vriens en Kevin Heylen. Die...