Joran Luyssen: "Ik hoop nog een overwinning binnen te halen"

Door Kurt Vermeerbergen op 29 May 2019 - 18:33
Printvriendelijke versie

Op het provinciaal kampioenschap van West-Vlaanderen bij de nieuwelingen ging de trui enkele weken geleden naar Joran Luyssen. Morgen in Laarne zal de eerstejaars een gooi doen naar de Vlaamse trui.

1. Hoe ben je in contact gekomen met de wielersport en wanneer?
Mijn pepe zat in het bestuur van de Driedaagse Van De Panne. Ik ging ieder jaar kijken en zo ben ik geïnteresseerd geraakt in wielrennen. Ook hebben mijn ouders een fietsenwinkel. Ik heb mijn eerste cyclocross gereden op mijn 7 jaar.

2. Hoe kijk je terug op je periode als aspirant? Wat waren voor jouw de hoogtepunten?
Heel goed, als eerstejaars aspirant haalde ik 17 podiumplaatsen van mijn 22 gereden wedstrijden. Als 2jaars behaalde ik 7 overwinningen. Als laatstejaars kwam ik bijna iedere wedstrijd aan bij de eerste 7. Jammer genoeg kon ik geen titel binnenhalen in mijn aspirantenperiode, maar mijn hoogtepunt was toen ik 3e werd op het Vlaams kampioenschap.

3. Je werd provinciaal kampioen van West-Vlaanderen bij de eerstejaars nieuwelingen. Verwacht?
Neen totaal niet! Ik was er wel al enkele keren dichtbij geweest, maar een titel binnenhalen was moeilijk. De wedstrijd liep perfect voor mij en ik had een superdag. In de sprint met 4 won ik en dan nog in mijn thuisdorp. Het was een fantastische dag!

4. Uiteraard breng je vele uren op de fiets door, maar kan je hier ook een getal op plakken? Hoe ziet een normale trainingsweek er uit voor je?
7 uur per week. Dinsdag doe ik een intensieve training van 1 uur, woensdag duurtraining van 3 uur, zaterdag losrijden en zondag wedstrijd.

5. Wat verwacht je van de rest van het seizoen? Wat zijn je doelen?
Ik hoop nog een overwinning binnen te halen. Voor de rest hoop ik op top 10 plaatsen op het VK en BK. Ook hoop ik op een deelname aan de Cycling Tour eind augustus.

6. In welk soort wedstrijden zullen we jouw vooral van voren gaan zien?
Ik heb geen uitgesproken ideaal parcours. Ik probeer overal een mooie uitslag te rijden. Ik heb wel nog wat werk aan klimmen, hiervoor rij ik enkele bekers van de Vlaamse Ardennen.

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven?
Ik heb altijd een goede eindsprint en dat komt altijd van pas. Ook hou ik van een zware koers met veel aanvallen. Bovendien rijd ik graag een tijdrit.

8. Ben je veel bezig met de nieuwste snufjes binnen de wielerwereld?
Neen niet echt! Ik kijk heel graag koers en spaar veel, maar met nieuwe snufjes hou ik me niet echt bezig.

9. Je hebt momenteel 22 zeges op je naam staan. Welke zege is de mooiste en waarom?
Mijn West-Vlaamse titel in eigen dorp was ongelooflijk.

De snelle vragen
Lievelingskleur : groen
Favoriete muziek : Giant
 Lievelingseten : kreeft en krabbenpoten
Ochtend- of avondmens : avondmens 
Brunette of blondine : blondine
Pizza of frieten : pizza
Citytrip of relaxvakantie : citytrip
Sprint winnen van een klein groepje of alleen binnenkomen : sprint winnen
Bergop of bergaf : bergop
Koud of warm : warm
Tijdrit of een lange rit : tijdrit
Ik hoop een selectie van de ploeg in de wacht te slepen voor de West-Vlaamse Cycling Tour
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Mathieu Van Der Poel
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? West-Vlaamse titel verlengen

Gerelateerde artikels

Het provinciaal kampioenschap voor de provincie West-Vlaanderen werd bij de eerstejaars nieuwelingen gewonnen door Joran Luyssen. In De Panne won hij de sprint van Yaurick Leenknegt en Wout Vansteenkiste. "Heel de koers verliep goed. Er waren enkele aanvallen, maar niemand geraakte weg. In de...
In Ramsel tekenden de aspiranten present om over het 2,3 lange parcours met een pittig klimmetje in, het beste van zichzelf te geven. Al de wedstrijden eindigde in een pelotonspurt. Bij de 12-jarige was de zege  naar Liam Van Bylen. Voor Liam is het zijn 2e zege op rij. Bij de 13-jarige werd...