Jonas Hoydahl vanaf 2024 bij Jumbo-Visma Development Team

Door Kurt Vermeerbergen op 24 Mar 2023 - 14:20
Printvriendelijke versie

Jonas Hoydahl versterkt vanaf volgend seizoen de selectie van Jumbo-Visma Development Team. De achttienjarige Noor tekent een contract voor twee seizoenen.

Hoydahl, zoon van voormalig Noors mountainbikekampioen Rune Hoydahl, wil zich graag ontwikkelen als wegwielrenner.  "Het betekent veel voor me om voor deze sterke ploeg te tekenen. Dit is een grote kans. Ondanks dat ik nog niet superveel ervaring heb in het wegwielrennen, wil ik me er graag in ontwikkelen. Tijdens een trainingskamp in Denia voelde ik me meteen thuis in de groep. De komende jaren ga ik ontdekken waar mijn kracht ligt in het wegwielrennen. In deze omgeving kan ik mezelf beter leren kennen en een betere renner worden."

Head of Development Robbert de Groot kijkt ernaar uit om met Hoydahl samen te werken. "Jonas heeft een achtergrond in het mountainbiken en heeft een brede sportopleiding genoten. Dat is voor ons een belangrijk gegeven. We houden hem al een tijdje in de gaten en hebben hem beter leren kennen tijdens enkele stages. Door die goede indrukken willen we graag met hem verder. We kijken ernaar uit om met hem aan de slag te gaan en hem rustig verder te laten ontwikkelen.