Jonas Goeman: 3 overwinningen behalen

Door Kurt Vermeerbergen op 24 Jun 2013 - 10:05
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Jonas Goeman won inmiddels de wedstrijd in Wetteren.

1. Hoe blik je terug op vorig seizoen?
Vorige seizoen had een mooie start. Ik reed echt goed voor eerstejaars te zijn. En ben daarom beloond geweest met een overwinning in Wetteren. Jammer genoeg heb ik dan een hoogtetent gehuurd en dat heeft me vermoeid gemaakt waardoor ik in een dipje geraakt ben. Ik heb daarachter nog mooie uitslag behaald in beker van België in Heusden-Zolder waar ik 28ste werd. In de ploegentijdrit in Borlo waar we 4de werden. Jammer genoeg kwam ik 5augustus zwaar ten val in het criterium in Zingem waar men buikspieren af waren. Maand later heb ik het fietsen hervat met nog een 18de en 13de plek maar het ging niet meer goed door een geknelde zenuw en gekantelde bekken maar bon ik was vrij tevreden van men seizoen.

2. Wat vind je zelf u hoogtepunt en je grootste teleurstelling van het seizoen 2012?
Men hoogtepunt was de overwinning die ik behaalde in Wetteren. De koers was van de ploeg uit ingericht en ik had er mijn zinnen op gezet. Men grootste teleurstelling was de val. Ik heb door die val nog gesukkeld tot begin mei dit jaar. Ik ben echt blij dat deze problemen nu van de baan zijn en dat ik nu echt weer goed rij en dat is bekroond met men overwinning in Wetteren.

3. Wanneer ben je tevreden van het seizoen?
Ik ben nu al tevreden van men seizoen maar men vooropgestelde doelstelling was van te proberen 3 overwinningen te halen en een regelmatig seizoen te rijden en iets proberen te betekenen in grote koersen.

4. Op welk soort van wedstrijden kan je optimaal tot u recht komen?
Ik kom goed tot men recht in wedstrijden waar het rap gebeurt en dat er hard gekoerst word. Ik heb graag lange stukken in een parcours om tempo te maken maar ik heb ook heel graag dat het draaien en keren is in een parcours. Ik ben nogal redelijk behendig  en vrij stuurvaardig.

5. Je won inmiddels de wedstrijd in Wetteren. Verwacht?
Super gelukkig ben ik daarmee. Ik had het voorspelt dat ik daar heel dicht zou zijn. Wegens het gevoel in de vorig drie wedstrijden waar ik ook had kunnen winnen. Ik zat echt met een goed gevoel op de fiets.

6. Wat vond je van je  wedstrijden tot hier toe?
Ik heb heel lang gesukkeld en nog afgezien door die val van vorig jaar maar ben er toch doorgekomen. Ik heb 10 wedstrijden gereden, 2 keer niet in eerste 20 en 6 keer top 6 dus ben al heel tevreden.

7. Naar welke wedstrijd(en) kijk je het meeste uit dit seizoen nog? Waarom?
Ik kijk nog uit naar de wedstrijd in Kalken en Wetteren. Omdat deze dicht tegen de deur zijn en dan wil ik altijd goed presteren en ben ik altijd extra gemotiveerd.

8. Wat verwacht je van het BK?
Het bk is een vlak parcours en ik hoop daar gewoon een mooie uitslag te rijden.