Jinze Joris : "Als eerstejaars heel veel ervaring opdoen en bijleren"

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Apr 2023 - 17:56
Printvriendelijke versie

Eerstejaars nieuweling Jinze Joris kan al tevreden terugblikken op zijn eerste maanden als nieuweling. Jinze won de wedstrijd in Puurs en vorige week werd hij provinciaal kampioen tijdrijden van Antwerpen. Enkele dagen geleden behaalde hij een 2e plek in Vezin, de eerste manche van de topcompetitie.

Hoe kijk je terug op je seizoen als laatstejaars aspirant?
Positief. In dat laatste jaar aspirant heb ik een verrassend grote sprong gemaakt. De beide titels provinciaal TT en Belgisch TT had ik niet verwacht.

Hoe verliep de voorbereiding op het nieuwe seizoen? Op welke punten heb je vooral gewerkt?
Ik heb tijdens de winter vooral mijn conditie op peil gehouden. Ik heb niet op specifieke punten getraind. In de weekends pikte ik ook geregeld nog een crossje mee.

Je won enkele weken geleden de koers in Puurs. Verwacht om zo vroeg op het seizoen als eerstejaars om bovenaan op het podium te staan?
Verwacht niet,gehoopt wel. Er was een stevige delegatie van Avia in koers die het mij niet gemakkelijk probeerden te maken. Ik was dan ook bijzonder blij dat ik de sprint voor de overwinning kon pakken.

Op het provinciaal kampioenschap tijdrijden stond je eveneens bovenaan het podium. Was dit jouw eerste doel van het seizoen? Verwacht om deze te behalen?
Ergens wel, maar je weet maar nooit hé. Ik ging toch wel teleurgesteld zijn,mocht ik de trui niet gepakt hebben.

In Vezin was afgelopen weekend de eerste manche van de topcompetitie. Je eindigde op een tweede plaats. Teleurgesteld of kijk je met een goed gevoel terug op deze koers?
Dubbel gevoel. Voor de start ging ik heel blij geweest zijn als ik mee zat in de kopgroep. Top tien ging ik al fantastisch vinden. Tijdens de wedstrijd voelde ik dat ik toch goed meeging,ondanks de mindere benen. Als je dan op het einde kan sprinten voor winst,dan is een tweede plaats toch pijnlijk. Ik heb een foutje gemaakt in de sprint,volgens mijn trainer mag ik nu nog fouten maken. Ik ga daar van leren zegt hij. Na een uurtje of zo dringt dan door dat ik toch wel een knappe prestatie heb neergezet, als eerstejaars en ben ik best tevreden van de wedstrijd.

Wat zijn je andere doelen voor het seizoen ? Tijdens welke wedstrijd wil je jouw zeker tonen?
Ik wil me tijdens iedere wedstrijd tonen. Specifieke doelen heb ik niet. Zoveel mogelijk mooie koersen rijden en meedraaien vooraan. Als eerstejaars heel veel ervaring opdoen en bijleren.

Je rijdt zaterdag ook het provinciaal kampioenschap in Herenthout. Met welke ambities sta je hier aan de start?
Zo goed mogelijke uitslag rijden. We zien wel wat de wedstrijd brengt.

Voor welke wedstrijden hoop je op een selectie van de ploeg?
Ik heb al een aantal heel mooie selecties gekregen. Zo mocht ik Sint Jans Cappel en de Pevele classics al rijden. Ook voor de Vredeskoers in Tsjechïe ben ik reeds geselecteerd. De meerdaagse in Spanje zou ook een mooie kans zijn en het BK ploegentijdrit staat ook op mijn verlanglijstje.

Welke parcours liggen jouw het beste ? Wat voor type renner ben je?
Ik zou mezelf meer als een allrounder beschouwen. Ik hou wel van meer uitdagende parcoursen. Er mag van mij gerust wat klimwerk en/of kasseien inzitten. Tijdritten liggen me ook wel.

Wanneer is het seizoen 2023 geslaagd voor u?
Als ik mooie selecties heb mogen rijden,veel heb kunnen bijleren en op grote koersen een goede uitslag heb kunnen behalen.

Naar welke renner kijk je op en waarom?
Wout Van Aert en Remco Evenepoel. Ik kan me heel goed vinden in de manier waarop zij koersen.

Waar wil je staan als renner binnen 5 jaar of waarvan droom je?
Hopelijk heb ik tegen dan een mooi contract bij een profploeg

Gerelateerde artikels

In Kontich verschenen 55 nieuwelingen aan de start voor een wedstrijd van net 50km. Jinze Joris kwam met een voorsprong van 50 seconden over de meet. Het is voor de tweedejaars nieuweling zijn 11e zege van het seizoen. "Een vlakke koers met een paar aanvalspogingen maar zonder succes. Flynn...
Jinze Joris won gisteren , als huidige Belgisch kampioen TT voor de derde maal op rij het Provinciaal kampioenschap TT van Antwerpen op het vliegveld van Malle met zeer veel wind en toch nog een gemiddelde snelheid van 45km/u. "Het was een heel korte tijdrit,maar 7km. Er stond tijdens de...
Jinze Joris reed in het Franse Halluin solo naar een nieuwe zege. Het is voor de Antwerps kampioen zijn vierde zege van het jonge seizoen. "De wedstrijd in het Franse Halluin voor nieuwelingen werd verreden over een afstand van 60 km op een glooiend parcours. We moesten 14 ronden rijden...
Met 27 nieuwelingen werd er gestreden in Puurs- Sint-Amands voor de podiumplaatsen. In een sprint met 4 behaalden eerstejaars nieuweling Jinze Joris zijn eerste zege van het seizoen. Jinze Joris: "Vanaf de start reden we met 5 weg waarvan 4 van Avia en ik. De mannen van Avia speelden het...
In Burst Erpe-Mere verschenen 104 nieuwelingen aan de start voor een wedstrijd over 64km. In een sprint met Mauro Keppens was Jinze Joris de snelste. Jinze kreeg een speciale fiets als trofee. "Het was een koers op een vrij heuvelachtig parcours met toch wel een stevig windje. Halfweg koers...
De GP Stuyven voor nieuwelingen in Gelrode werd gewonnen door Antwerps kampioen Jinze Joris. De eerstejaars won de sprint van Thor Michielsen en Edouard Claisse. Jinze: "Het was een golvend parcours met 2 hellingen. Heel de koers was het een afvalrace. Hier en daar wat ontsnappingspogingen...