Jeugdwerking WAC-team rendeert: selectie wereldkampioenschappen Bergen, Noorwegen

Door Kurt Vermeerbergen op 22 Sep 2017 - 10:24
Printvriendelijke versie

Al jaar en dag werken wij, het WAC team, met heel veel passie aan de grote kinderdroom van jonge ambitieuze rennertjes die net zo goed willen worden als hun grote idool uit “wielerwereld”.

Wij zijn een jeugdige ploeg met tal van ambitieuze renners die een grote passie  dragen voor de welbekende wielersport die enorm leeft in ons Belgenland.
In onze club met een familiale sfeer kan elke renner vanaf 8 tot 18 jaar aan zijn eigen wielerdroom naar eigen kunnen bouwen. Van 8 tot 11 jaar ben je miniem  en licht onze nadruk op veel plezier maken met de fiets. Van 12 jaar tot 14 jaar ben je aspirant, waar we de nadruk meer op koersen leggen. Bij de nieuwelingen (of U17) werken we koersgericht meer bepaald in teamvorm dat hier dan weer belangrijk is. In de juniorencategorie (U19) kunnen onze renners zich verder ontwikkelen met het doel om hierna bij de U23 verder te groeien naar een andere ploeg die mede de weg kan vormen naar een eventuele droom tot “profrenner” te worden…

De meest recente renners die alle bovenstaande categorieën bij onze geschiedenisrijke ploeg, het WAC team, hebben volbracht en mogen doorstromen naar mooie, professionele ploegen bij de U23 én ook de WorldTour ploegen, zijn onder meer Maxim Van Gils en Nathan Van Hooydonck.

Nathan die zijn hele jeugd voor het WAC team heeft gereden stoomde door als U23 en later ook als prof naar BMC Racing team.
Huidig WAC-renner Maxim  Van Gils momenteel nog een van de sterkhouders in onze juniorenkern legt eveneens ook heel het jeugdige wielertraject af binnen onze geliefde jeugdwielerploeg. Maxim zal als U23 de overstap maken naar Lotto Soudal U23!

Beide heren werden door hun nuchtere kijk op het wielrennen en harde werken in het verleden en heden geselecteerd voor de wereldkampioenschappen die plaatsvinden in het Noorse Bergen! Maxim zal de wegrit rijden en Nathan reed al de tijdrit maar moet afzeggen voor de wegrit wegens ziekte.

Het WAC-team wenst onze huidige sterkhouder van de ploeg, Maxim Van Gils, samen met alle andere Belgen veel succes in het Noorse Bergen.

Persbericht: WAC