Jetze van Campenhout: "Er staat mij een mooie toekomst te wachten"

Door Kurt Vermeerbergen op 11 Apr 2020 - 18:55
Printvriendelijke versie

Ondanks enkele zeges afgelopen crossseizoen kijkt Jetze van Campenhout niet tevreden terug op zijn seizoen als tweedejaars junior. Tegen september hoopt hij nog enkele stappen voorwaarts te zetten om optimaal aan zijn seizoen te starten bij de beloften.

1.  Hoe kijk je terug op het afgelopen crossseizoen in het algemeen? Wat waren je hoogtepunten?
Eerlijk gezegd heeft mijn seizoen niet echt veel hoogtepunten gehad wegens een beetje overtraind te zijn in de zomer en met de knieën gesukkeld te hebben was het een seizoen met veel ups en downs.
 
2.  Wat was je diepste ontgoocheling van het seizoen?
Met zekerheid het Belgische kampioenschap en daarbovenop de niet selectie voor het wereldkampioenschap.

3.  Kan je het seizoen tevreden afsluiten of had je er zelf meer van verwacht?
Ik had er veel meer van verwacht en gehoopt, maar ik weet nu ook de oorzaken en daar zal rekening mee gehouden worden in de toekomst!

4.  Hoe kijk je terug op het Belgisch kampioenschap in Antwerpen?
Zeer teleurgesteld, door mechanische problemen aan mijn fiets heb ik mijn kansen niet eerlijk kunnen verdedigen. Ik denk dat op Thibau die dag zeker geen maat stond maar een mooie ereplaats had er wel ingezeten.

5. Heeft de huidige coronacrisis een invloed op de planning voor het nieuwe seizoen voor u?
Ik hoop dat als we nu gewoon allemaal ons best doen en doen wat van ons gevraagd word, dat alles dan is opgelost tegen september en het crossseizoen gewoon kan starten zoals anders.

6.  Welke parcours op de weg/mtb liggen uw het beste?
Ik zie het weg en mtb seizoen echt enkel als voorbereiding richting het crossseizoen. Ik kies echt zelf mijn wedstrijden uit deze zomer waar ik mij goed bij zal voelen.

7.   Wat zijn je doelstellingen voor het weg of mtb-seizoen?
 Ik ga deze zomer terug eens wat mountainbiken, dat is al lang geleden. Ik kijk er echt super hard naar uit, op de wegfiets zal het vooral trainen zijn en af en toe een wedstrijd!

8.  Je nam afscheid van je huidige ploeg. Kan je al iets vertellen hoe de toekomst op dit gebied eruit ziet? 
Ik kan jammer genoeg nog niet veel zeggen op dat gebied, maar ik denk dat ik me geen zorgen hoef te maken en dat er mij een mooie toekomst staat te wachten.

9.  Heb je al gedacht over je ambities voor het volgende crossseizoen?
Volgend crossseizoen zal vooral veel bijleren zijn en proberen weer enkele stappen voorwaarts te zetten.

10.  Verwacht je een moeilijke overstap van junioren naar beloften?
Ik denk dat het één van de moeilijkste stappen is om te zetten, maar we gaan er alles aan doen om dit zo goed mogelijk te doen lukken uiteraard!

 

Gerelateerde artikels

Jetze Van Campenhout zal eerst nog een wegcampagne afwerken als junior onder de vleugels van de Koninklijke Stoempersclub Leuven, om vanaf begin september de overstap te maken naar de belofte categorie bij het Hens- Maes cx Team. Hier zal hij als belofte het gezelschap krijgen van Len Dejonhe...
Jetze van Campenhout  behaalde vandaag in Knesselare zijn eerste zege van het seizoen. In de laatste ronde kon hij nog een voorsprong uitbouwen van 11 seconden op Elio Clarysse. Milan Kuypers vervolledigde het podium. Morgen gaat Jetze van start in het Franse Boulzicourt. "Na een week...
De zeelucht in Bredene heeft Jetze van Campenhout deugd gedaan. Na een week van rugproblemen rijdt de tweedejaars junior solo naar een nieuwe zege.  Op zijn palmares staan nu drie seizoenszeges. "In de start was er meteen een valpartij waardoor ik niet mee was van in het begin. Na 2...
In Essen was Jetze van Campenhout  de sterkte junior van de dag. Hij domineerde de wedstrijd van start tot aankomst. Voor de plaatsen 2 en 3 werd het een spurt tussen William Junior Lecerf en Mathis Avondts waarbij William Junior de snelste was. Het is voor Jetze zijn tweede zege van het...
Jetze van Campenhout behaalde vandaag in Zonnebeke zijn 4e zege van het seizoen. In de sprint was hij net iets sneller dan zijn ploeggenoot Arne Baers. "Mijn start was niet super ik draaide rond de 7de plaats het veld in maar vrij vlug kon ik opschuiven. Na 1ronde zat ik al in de spits van...
De laatste weken werd Jetze van Campenhout getroffen door rugproblemen. Ondanks deze pijn kon hij vorige week in Brussel een mooie 2e plaats verzilveren. De tweedejaars junior won vorige maand de cross in Essen en Bredene. Jetze start morgen zonder enig doel. "Ik zal pas tevreden zijn wanneer...