Jesse Vandenbulcke: Provinciaal kampioenschap om snel te vergeten

Door Kurt Vermeerbergen op 25 Jun 2013 - 10:37
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Naam: Jesse
Voornaam: Vandenbulcke
Team/Sponsor: Lotto Belisol Ladies Jeugd
Leeftijd: 17 Jaar

1.Jesse, ben je tevreden over je wegseizoen tot nu toe?
Ja, ik ben toch wel tevreden heb provinciaal tijdrijden en Vlaams op de weg op mijn naam staan en een overwinning. Meer moet je niet hebben voor een goed voorseizoen, terwijl je eigenlijk pas in de zomer wil presteren.

2. Je bent nog maar 17, kijk je al uit wanneer je de overstap zal maken naar de Elites?
Ik zou heel graag al elite zijn. Dat zijn langere wedstrijden en die liggen mij wel beter. Maar het is voor iedereen gelijk twee jaar junior zijn. Dus dan doen we dit maar.

3. Je wordt zesde op het Belgisch Kampioenschap in Tervuren, tevreden mee?
Het is zeker een mooie plaats. Het had altijd beter gekund. Ik heb laten zien wie ik was tijdens de wedstrijd, en daar ben ik tevreden over.

4. Jesse, op het Provinciaal Kampioenschap in Herselt liep het mis? Je was betrokken bij een valpartij?
Ja dat klopt, dat was eigenlijk een triestige valpartij.

5. Hoe is dit kunnen gebeuren?
Een Nederlands meisje reed in het midden van het peloton, in de sprint ging ze uit haar lijn en kwam helemaal naar links. Waar Fien Delbaere voor mij reed, zo nam ze Fien haar voorwiel mee en kwam Fien te val. Ze lag over de breedte en ik kon ze niet meer ontwijken.

6. Wat was eigenlijk de blessure die je opliep?
Eerst zeiden de dokters op de spoed dat het mijn scafoide was en dat ik 10 dagen in open gips moest. En dat ik over 10dagen opnieuw moest foto’s laten nemen. Na 5dagen zei mijn sportdokter dat ik al opnieuw foto’s mocht laten nemen. Dit bleek dan geen breuk te zijn aan mijn scafoide en op de foto’s was er niets te zien. Maar uiteindelijk is het een klein beentje van mijn pols die terug op zijn plaats moet komen. En dit kan een eindje duren maar nu kan ik terug goed trainen, en heb er steeds minder last van.

7. Je eindigt op een 27 ste plaats? Had je zonder die valpartij meegedaan voor winst?
Voor de winst ging het niet gaan met dat ik de dag ervoor ook gevallen was maar dan op training. En dan al last had van mijn pols. Waardoor ik in de koers maar half mijn stuur kan vastnemen. Voor een top 10 plaats ging wel gaan

8. Heeft dit veel gevolgen gegeven, hoeveel wedstrijden heb je moeten missen?
Vorig weekend heb ik niet kunnen rijden. Normaal zal dit weekend weer in orde moeten zijn. Dus dat zal 1 wedstrijd zijn met veel geluk

Interview Johan Pelgrims

Cyclingsite wil je bedanken voor dit interview , en wensen je nog heel veel succes toe !