Jens Vandenbogaerde: "Ik wil tonen dat ik mijn mannetje kan staan in het grote werk"

Door Kurt Vermeerbergen op 4 Jan 2015 - 20:46
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Jens Vandenbogaerde sloot het seizoen als belofte af als zegekoning. Jens tekende een contract bij An Post - Chainreaction en kijkt nu al uit naar zijn eerste wedstrijd voor zijn nieuwe ploeg.

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen?  Mijn eerste hoogtepunt beleefde ik in april toen ik de testtijdrit in Opoeteren won. Door die overwinning tankte ik veel vertrouwen en kreeg ik de bevestiging dat ik het tijdrijden zeker nog niet  verleerd ben.  De selectie voor het EK tijdrijden in het Zwiterse Nyon die daaruit voortvloeide was een erg mooie bonus. Ook de titel van nationaal zegekoning bij de u23 deed me enorm veel deugd.

2. Vond je uw seizoen geslaagd?  Ik mag zeker en vast niet klagen over mijn seizoen, maar toch ben ik niet helemaal tevreden. Door omstandigheden kreeg ik de kans niet om me te tonen in het grote werk en was ik aangewezen op de testtijdritten en regionale wedstrijden. Met mijn overstap naar An Post - Chainreaction zal ik die kans zeker en vast wel krijgen.

3. Je werd zegekoning bij de belofte. Vanaf wanneer werd deze titel een doel? Na het verlof stonden we met een drietal bovenaan de zegestand en al snel bleek dat Nathan Van Hooydonck mijn belangrijkste concurrent zou worden. Toen ik de kans rook om die titel te behalen, ben ik er dan ook volledig voor gegaan.

4. Je verzilverde een contract bij An Post Chain Reaction. Wat verwacht je van je eerste seizoen? Ik wil niet te zelfzeker overkomen, maar ik zal er alles aan doen om er vanaf koersdag 1 te staan. 1 februari is vroeg maar als alles goed verloopt zal ik in orde zijn. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik meteen voor de overwinning zal meedoen, maar ik zou me graag tonen in het koersverloop. Tot nog toe lopen de voorbereidingen goed en ook mentaal zit het helemaal snor. Op het hoogste niveau draait het om details en wanneer je niet 100% bent moet je al meteen achter de feiten aanhollen...

5. Op welk vlak wil je volgend seizoen een stap voorwaarts zetten? In 2015 wil ik vooral tonen dat ik mijn mannetje kan staan in het grote werk. Afgelopen seizoen heb ik op een lager niveau bewezen dat ik bij de beteren behoorde, nu is het tijd voor een trapje hoger.

6. Hoe verlopen de voorbereidingen naar seizoen 2015 toe?  Wel, ik hoop dat alles blijft verlopen zoals nu. In december gingen we al een dikke 8 dagen op stage met de ploeg en de trainingen verliepen erg goed. Ook het professionalisme in de ploeg zorgt voor een mentale boost! Verder hoop ik gespaard te blijven van ziekte en blessures zodat die noeste trainingsarbeid niet verloren gaat.

7. Wat zijn je doelstellingen in 2015 op het gebied van tijdrijden? Vorig jaar zette ik een mooie prestatie neer in de proloog van de 3-daagse van West-Vlaanderen. Ik eindigde als eerste niet prof en liet namen zoals Stuyven, Van Hoecke en Craddock achter mij. Hopelijk word ik nog een beetje sterker en kan ik me hier en daar eens in de kijker rijden.

8. Als je één wedstrijd voor volgend seizoen mocht aanstippen in je kalender. Welke en waarom? Zoals ik hierboven al vermeldde zou ik me heel graag laten opmerken in de proloog van de 3-daagse van West-Vlaanderen.  Vorig jaar zette ik er een mooie prestatie neer zonder al te veel koersdagen in de benen. Dit jaar krijgen we vanaf 1 februari al een zeer mooi programma voorgeschoteld en dat zorgt ervoor dat ik beter gewapend aan de start zal verschijnen.

9. Ben je bijgelovig? Zoja, wat zijn de kenmerken ervan? Toch wel een beetje... Wanneer ik goed gereden heb met een bepaald soort sokken zal ik die wel opsparen voor een bijzondere wedstrijd.

10. Wat betekent koers in je leven en welke plaats neemt het in? Momenteel staat de koers op nr1. Ik kreeg een heel mooie kans van het An Post-Chainrection en zal die met beide handen proberen te grijpen. Toch besef ik wel dat er meer is in het leven dan wielrennen. Wanneer je zwaar ten val komt, kan dit het einde van je carrière betekenen en mag je je ambities opbergen.

11. Wat doe je het liefst: rondes of klassiekers? Mijn voorkeur gaat uit naar rittenwedstrijden met een proef tegen de klok erin.

Gerelateerde artikels

Jens Vandenbogaerde heeft zijn seizoensstart niet gemist. De renner die momenteel nog zonder ploeg de wedstrijden afwerkt won in Ingelmunster zijn eerste wedstrijd van het seizoen in een spurt met 3. In de beginfase van de wedstrijd waren we direct met 4 weg ( Ik samen met Meurisse, Plovie en...
Jens Vandenbogaerde (Team3M) heeft inmiddels al de testtijdrit in Opoeteren gewonnen en de wedstrijd te Hooglede. Jens wil dit seizoen opnieuw er te staan in het tijdrijden. 1. Hoe verliepen de stages als voorbereiding op het nieuwe seizoen? Tevreden? De winter verliep eigenlijk echt van een...
In het West-Vlaamse Zonnebeke toonde Jens Vandenbogaerde zich de sterkste. Voor Jens is het zijn tweede op rij na zijn winst in Kortemark en zijn 7e zege. "In de aanvangsfase kozen reeds een 20-tal renners het hazenpad. De koers werd zwaar gemaakt door de strakke wind. Op 35 km van de aankomst...
Jens Vandenbogaerde won afgelopen zaterdag de wedstrijd voor elite zonder contract/u23 in Lichtervelde. Het is voor Jens inmiddels zijn 8e zege van het seizoen. "Het slechte weer zorgde in het begin voor een ongeorganiseerde wedstrijd. Er werd slag om slinger gedemarreerd maar niks raakte...
Team3M renner Jens Vandenbogaerde ziet zijn droom aan diggelen liggen. Jens had zijn zinnen gezet op het BK tijdrijden van morgen maar moet verstek laten gaan. "Ik had er echt mijn zinnen op gezet op het BK tijdrijden. Maar sinds zondag heb ik te kampen met een zware bronchitis. Ik had gehoopt om...
De Grote Prijs Zakenkantoor VERWEE en Slagerij Jur in Kluisbergen - Ruien werd gewonnen door Jens Vandenbogaerde. Het is voor Jens zijn 8e seizoenszege. "In de eerste ronde volgde de ene aanval de andere op tot we met zo'n 14 tal renners konden ontsnappen. Halfkoers schoten er 3 renners af...