Jens Vandenbogaerde: "Ik wil tonen dat ik mijn mannetje kan staan in het grote werk"

Door Kurt Vermeerbergen op 4 Jan 2015 - 20:46
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Jens Vandenbogaerde sloot het seizoen als belofte af als zegekoning. Jens tekende een contract bij An Post - Chainreaction en kijkt nu al uit naar zijn eerste wedstrijd voor zijn nieuwe ploeg.

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen?  Mijn eerste hoogtepunt beleefde ik in april toen ik de testtijdrit in Opoeteren won. Door die overwinning tankte ik veel vertrouwen en kreeg ik de bevestiging dat ik het tijdrijden zeker nog niet  verleerd ben.  De selectie voor het EK tijdrijden in het Zwiterse Nyon die daaruit voortvloeide was een erg mooie bonus. Ook de titel van nationaal zegekoning bij de u23 deed me enorm veel deugd.

2. Vond je uw seizoen geslaagd?  Ik mag zeker en vast niet klagen over mijn seizoen, maar toch ben ik niet helemaal tevreden. Door omstandigheden kreeg ik de kans niet om me te tonen in het grote werk en was ik aangewezen op de testtijdritten en regionale wedstrijden. Met mijn overstap naar An Post - Chainreaction zal ik die kans zeker en vast wel krijgen.

3. Je werd zegekoning bij de belofte. Vanaf wanneer werd deze titel een doel? Na het verlof stonden we met een drietal bovenaan de zegestand en al snel bleek dat Nathan Van Hooydonck mijn belangrijkste concurrent zou worden. Toen ik de kans rook om die titel te behalen, ben ik er dan ook volledig voor gegaan.

4. Je verzilverde een contract bij An Post Chain Reaction. Wat verwacht je van je eerste seizoen? Ik wil niet te zelfzeker overkomen, maar ik zal er alles aan doen om er vanaf koersdag 1 te staan. 1 februari is vroeg maar als alles goed verloopt zal ik in orde zijn. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik meteen voor de overwinning zal meedoen, maar ik zou me graag tonen in het koersverloop. Tot nog toe lopen de voorbereidingen goed en ook mentaal zit het helemaal snor. Op het hoogste niveau draait het om details en wanneer je niet 100% bent moet je al meteen achter de feiten aanhollen...

5. Op welk vlak wil je volgend seizoen een stap voorwaarts zetten? In 2015 wil ik vooral tonen dat ik mijn mannetje kan staan in het grote werk. Afgelopen seizoen heb ik op een lager niveau bewezen dat ik bij de beteren behoorde, nu is het tijd voor een trapje hoger.

6. Hoe verlopen de voorbereidingen naar seizoen 2015 toe?  Wel, ik hoop dat alles blijft verlopen zoals nu. In december gingen we al een dikke 8 dagen op stage met de ploeg en de trainingen verliepen erg goed. Ook het professionalisme in de ploeg zorgt voor een mentale boost! Verder hoop ik gespaard te blijven van ziekte en blessures zodat die noeste trainingsarbeid niet verloren gaat.

7. Wat zijn je doelstellingen in 2015 op het gebied van tijdrijden? Vorig jaar zette ik een mooie prestatie neer in de proloog van de 3-daagse van West-Vlaanderen. Ik eindigde als eerste niet prof en liet namen zoals Stuyven, Van Hoecke en Craddock achter mij. Hopelijk word ik nog een beetje sterker en kan ik me hier en daar eens in de kijker rijden.

8. Als je één wedstrijd voor volgend seizoen mocht aanstippen in je kalender. Welke en waarom? Zoals ik hierboven al vermeldde zou ik me heel graag laten opmerken in de proloog van de 3-daagse van West-Vlaanderen.  Vorig jaar zette ik er een mooie prestatie neer zonder al te veel koersdagen in de benen. Dit jaar krijgen we vanaf 1 februari al een zeer mooi programma voorgeschoteld en dat zorgt ervoor dat ik beter gewapend aan de start zal verschijnen.

9. Ben je bijgelovig? Zoja, wat zijn de kenmerken ervan? Toch wel een beetje... Wanneer ik goed gereden heb met een bepaald soort sokken zal ik die wel opsparen voor een bijzondere wedstrijd.

10. Wat betekent koers in je leven en welke plaats neemt het in? Momenteel staat de koers op nr1. Ik kreeg een heel mooie kans van het An Post-Chainrection en zal die met beide handen proberen te grijpen. Toch besef ik wel dat er meer is in het leven dan wielrennen. Wanneer je zwaar ten val komt, kan dit het einde van je carrière betekenen en mag je je ambities opbergen.

11. Wat doe je het liefst: rondes of klassiekers? Mijn voorkeur gaat uit naar rittenwedstrijden met een proef tegen de klok erin.

Gerelateerde artikels

In het West-Vlaamse Kortemark verschenen voor de GP Jovatrans 42 beloften/ ezc aan de start. Team3M rijder Jens Vandenbogaerde won de wedstrijd. Het is voor Jens zijn 6e zege van het seizoen. " Reeds in de eerste ronde reden we met een ruime kopgroep van 20 renners weg. De verstandhouding was...
Jens Vandenbogaerde toonde vorig seizoen al dat hij over een stel snelle benen beschikt. Afgelopen dinsdag toonde hij ze nogmaals in Hooglede. Voor de renner van An Post - Chainreaction is het zijn 4e zege inmiddels van het seizoen. "Reeds in de eerste ronde viel al de beslissing. Met z...
Jens Vandenbogaerde start in de Profwedstrijd te Wanzele vandaag niet meer in zijn zwarte kledij maar verdedigd vanaf nu de kleuren van het Superano Ham – Isorex –  Tarteletto. "Peter Bauwens had van in de beginne al echt interesse in mij. Hij bleef wachten en polste soms...
In het West-Vlaamse Geluwe verschenen 59 ezc/u23 aan de inschrijvingstafel. Jens Vandenbogaerde won de wedstrijd en zijn zegeteller staat inmiddels op 4. "In de eerste ronde gingen we er al vandoor met een 20-koppige groep. De verstandhouding zat goed. Vanaf halfkoers kwamen enkele...
Jens Vandenbogaerde won afgelopen zaterdag de wedstrijd voor elite zonder contract/u23 in Lichtervelde. Het is voor Jens inmiddels zijn 8e zege van het seizoen. "Het slechte weer zorgde in het begin voor een ongeorganiseerde wedstrijd. Er werd slag om slinger gedemarreerd maar niks raakte...
In Oudenburg was het gisteren opnieuw raak voor Jens Vandenbogaerde. Jens behaalde er in de spurt zijn 7e zege van het seizoen. "In de eerste ronde ging ik er een eerste keer alleen vandoor, maar al gauw wist ik dat dit een zelfmoordactie was. In de tweede ronde vormde zich een kopgroep...