Jens Teirlinck: "Ik verwacht vrij veel van het Belgisch kampioenschap"

Door Kurt Vermeerbergen op 8 Dec 2015 - 12:29
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Jens Teirlinck eindigde op het PK in Vlaams-Brabant op een tweede plaats. Afgelopen weekend in Overijse kwam Jens als vijfde over de finish.

1. Wanneer ben je gestart met het wielrennen? Weet je nog vanwaar de keuze voor deze sport? Ik ben op mijn 7 jaar gestart met cyclocross in Nederland. Het jaar erna ben ik als 8-jarige op de weg begonnen in België als miniem. Vanaf mijn 11 jaar ben ik begonnen met crossen.

2. Je bent zowel actief op de weg als in het veld. Naar wat gaat je voorkeur uit? Voor de moment heb ik nog niet echt een keuze gemaakt maar mijn hart gaat naar de cyclocross. Misschien ben ik in de toekomst wel een betere wegrenner, dat zal een keuze zijn die ik bijna zal moeten maken.

3. Inmiddels is het veldritseizoen op ongeveer 2,5 maand van het einde. Hoe kijk je er op terug? Ik heb al een aantal mooie ereplaatsen gereden maar voor de moment is het te wisselvallig. Dat komt door een mislukte voorbereiding op de weg door een mycoplasma infectie kwam ik amper in competitie.

4. Op het PK in Boortmeerbeek werd je tweede? Teleurgesteld? Wat liep er mis? Ik was wel teleurgesteld doordat ik in de beginfase tijd verloor door een stuur dat gezakt was, waardoor ik moest wisselen van fiets. Ik denk dat ik zeker even sterk was als Lander maar het zijn soms de details die het uitmaken.

5. Wat zijn de verwachtingen / doelen voor het resterende crossseizoen? Ik verwacht vrij veel van het Belgisch kampioenschap in Lille waar ik echt wel naar probeer toe te werken.

6. Wat is voor jouw het ideale crossparcours? Het ideale cross parcours is zoals de crossen als Koppenberg, Overijse… waar er vrij veel hoogtemeters in zitten.

7. Met welke doelen start je op de weg volgend seizoen? Mijn doelen zullen vooral liggen in de grotere wedstrijden maar weet nog niet welk programma ik zal rijden, dat moet nog besproken worden met de ploeg en entourage. Ik zelf zou graag een mix van ronde werk en de klassiekere koersen rijden.

8. Wat verkies je: spurt of solo? Waarom? Voor mij maakt het niet echt uit, winnen is winnen. Ik vind het beiden iets hebben.

9. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Ik heb alleen nog maar als tweedejaars junior echt tijdritten gereden en die waren niet zo heel goed. Ik denk dat ik dat wel moet kunnen, maar ik steek daar eigenlijk heel weinig tijd in voor daar echt goed in te kunnen zijn.

10. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Het mag wel een mix van beiden zijn. Ik presteer altijd goed in slechte omstandigheden en als het daarbij nog eens een klimwedstrijd is ben ik op mijn best! Zo bewees ik al in het verleden als junior.

11. Ben je bijgelovig? Zo ja, op welke manier? Ik ben niet echt bijgelovig en heb geen vast ritueel voor de koers.

Gerelateerde artikels

Jens Teirlinck heeft zijn eerste zege van het crossseizoen binnen. In het Duitse Cloppenburg waren de zegebloemen voor de 1e jaar elite zc. "Vorige week stuurde de broer van mijn lief dat er een nationale cross was in Cloppenburg (Duitsland) waar hij werkt en niet ver van waar hij woont....
Jens Teirlinck maakte de overstap van het veldrijden naar de weg en start woensdag aan zijn seizoen. Jens verdedigt de kleuren van het Zannata Lotto Cycling Team Menen. 1. Afgelopen winter was je nog te zien op de cyclocross. Je werd provinciaal kampioen en behaalde 4 overwinning. Tevreden of...
Jens Teirlinck was vandaag de sterkte in de reeks voor amateurs/masters A te Zarren. Jens reed er solo naar zijn 7e zege van het seizoen (Jens won 3 wedstrijden bij de LRC en 4 bij de wbv). Het is voor Jens zijn eerste trui als West-Vlaams kampioen (Jens verhuisde vorig jaar van Brabant naar West-...
Jens Teirlinck zal vanaf 1 maart de kleuren verdedigen van Zannata Lotto Cycling Team Menen. Door deze keuze kiest Jens resoluut voor de weg. Jens start op de weg op 13 april te Kapelle-op-den-Bos. " Ik heb vooral voor deze ploeg gekozen voor het programma dat ze aanbieden. Daarbij rijdt de ploeg...
Met 39 ezc/u23 werd er gestart in Nossegem. Deze wedstrijd van de moedigde veldrijder was tevens ook het provinciaal kampioenschap van Vlaams-Brabant. De zege was voor Ingmar Uytdewilligen. Hij eindigde met 17 seconden voor op de provinciaal kampioen bij de beloften, Matthias Van Roy. Jens...
Jens Teirlinck (Artabuilding - Deschacht) hangt zijn crossfiets aan de haak en ruilt deze in voor de wegfiets. "Ik zal mij vanaf nu meer concentreren op de weg en de cross beschouwen als voorbereiding. Ik zal dan vooral enkele b-crossen afwerken. Ik ben momenteel in onderhandeling met een nieuwe...