Jens Reynders: Nog 2 truien ontbreken in mijn verzameling

Door Kurt Vermeerbergen op 13 May 2013 - 11:50
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Jens Reynders kroonde zich tot provinciaal kampioen bij de eerstejaars nieuwelingen in de provincie Limburg.1. Hoe blik je terug op vorig seizoen?

Vorig seizoen behaalde  ik 7 overwinningen met onder andere Luiks kampioen (3de keer op weg en 3de keer  piste), normaal kon ik ook mijn tijdrit titel verlengen ook maar daar hadden de delegees wat vals gespeeld omdat ik het altijd won op kampioenschappen in de Walen.2. Wat vind je zelf u hoogtepunt en je grootste teleurstelling van seizoen 2012?

Dat ik voor de derde keer op rij Waals kampioen tijdrit en weg werd.  Dat is dan geen toeval, daar was ik super trost op. Mijn teleurstelling is dat ze op Luiks kampioenschap tijdrit wat hebben vals gespeeld maar ja...  En op Belgisch toen ik de laatste 300 meter nog 2de man hing maar toen kreeg ik krampen en zo fel dat ik uit klikker moest en het hele peloton was over mij dat vond ik heel spijtig want podium zat er normaal in.3. Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen? Piste?

Piste heb ik niet gedaan omdat ik schrik had dat ik me ging opblazen en heb gewoon getraind en paar weken voor het seizoen wat harder. Het heeft geholpen want ik rij elke koers beter en beter en volgend jaar ga ik normaal nog wat op piste rijden. Omdat je als tweedejaars wat meer krachten hebt.

4. Wanneer is het seizoen geslaagd voor je?

Ik wil dit jaar proberen Vlaams of Belgisch te worden omdat ik nog nooit Vlaams gereden heb omdat ik altijd Waals moest rijden. Op het Belgisch heb ik altijd pech gehad: gevallen, krampen enz..  Maar dit jaar wil ik er alles op zetten en hopelijk neem ik de drie kleuren en in de Beker van België  top 5, en dan is mijn seizoen geslaagd. Ik leg graag de lat hoog en hopelijk haal ik het.5. Welke parcours zijn je favorieten/ wat zijn je sterkste punten in wedstrijd?

Ik rij normaal gezien super als het zo wat op en af is. Van vlak hou ik niet zo en een klimkoers heb ik nog niet gereden omdat dat dit jaar nog niet geweest is. Met de aspiranten is dat niet echt klimmen. Op het pk heb ik de  laatste kilometers hard door gereden en ik was ook weggebleven. Ik wist dat ik kon tijdrijden en spurt afwachten was moeilijker dus probeerde ik het zo.  Dit was genoeg om de trui te pakken en de overwinning.6. Je werd inmiddels provinciaal kampioen bij de eerstejaars nieuwelingen. Verwacht?

Bij de eerstejaars verwachte ik top 3 als ik geen pech had.  Met de overwinning bij de eerstejaars ben ik zeer tevreden. Maar dat ik de tweedejaars ook nog vloerde had ik niet verwacht. Om een sterke Robbe Ghijs te kloppen is niet zo simpel maar het is gelukt.7. Hoe waren de andere wedstrijden dit seizoen?

Ze waren goed maar nog niet super zoals ik vertelde al word ik bijna elke wedstrijd sterker en sterker. Mijn top conditie is er bijna en hopelijk behaal ik dan nog veel zeges.8. Naar welke wedstrijden kijk je verder uit?

Ik kijk vooral uit naar de beker van België om er een mooie plaats bij elkaar te fietsen en een podiumplek op VK en op het BK. Die twee truien heb ik nog niet in mijn kast de rest wel. Hopelijk is het dit jaar zover dat zij erbij komen!

Gerelateerde artikels

Met 121 renners kwamen ze aan de start van de Grote Prijs Beeckman – De Caluwé. Na 3 uur 32 minuten spurtte de Limburger Jens Reynders naar de eerste plaats. Op dertig kilometer van de streep werd een kopgroep van 38 renners gehalveerd. Tom Van Asbroeck zat in de tweede groep. De tweevoudige...
Vandaag was er de eerste rit van de 53ste Triptyque Ardennais. De wedstrijd eindigde in een massaspurt waar Jens Reynders de snelste was. Morgen start Jens op zijn verjaardag in het geel. "Net voor de plaatselijke ronde op klimmetje probeerde ik nadat de vroege vlucht terug werd gepakt maar...
Jens Reynders reed afgelopen zondag zijn eerste grote wedstrijd van het seizoen, Prix de Lillers. Jens eindigde op een knappe 22e plaats na 8 maanden buiten strijd te zijn geweest door ziekte. Dit beloofd voor de toekomst .... "De koers zelf was zeer koud met heel de wedstrijd regen. Ik ben 2...
Jens Reynders heeft de Grand Prix Gadenne in Dottignies gewonnen. Wesley Vercamst eindigde op een tweede plaats. Liam Slock werd derde. De wedstrijd werd spijtig genoeg ontsierd door een ongeval met een bestelwagen waarbij 3 renners betrokken waren. "We hebben met de ploeg van in de start...
Milan Paulus en Angel Deckers reden vandaag samen met Jens Reynders hun trainingsrit langs 10 Limburgse ziekenhuizen. Elk ziekenhuis gaf een boodschap mee voor hun collega's van het zwaar getroffen Sint-Trudo. Om 6 uur deze morgen vertrokken de 3 voor een tocht van 235 km met een gemiddelde van...
 Jens Reynders zal in 2019 in de kleuren rijden van het AGO-AquaService. Jens kan seizoen 2018 afsluiten met 2 zeges en reed zich in de kijker in verschillende wedstrijden op tv. "De mogelijkheid om prof te worden was er maar ik wil nog 1 seizoen wachten. Ik ben Leopard pro...