Jens Reynders: Nog 2 truien ontbreken in mijn verzameling

Door Kurt Vermeerbergen op 13 May 2013 - 11:50
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Jens Reynders kroonde zich tot provinciaal kampioen bij de eerstejaars nieuwelingen in de provincie Limburg.1. Hoe blik je terug op vorig seizoen?

Vorig seizoen behaalde  ik 7 overwinningen met onder andere Luiks kampioen (3de keer op weg en 3de keer  piste), normaal kon ik ook mijn tijdrit titel verlengen ook maar daar hadden de delegees wat vals gespeeld omdat ik het altijd won op kampioenschappen in de Walen.2. Wat vind je zelf u hoogtepunt en je grootste teleurstelling van seizoen 2012?

Dat ik voor de derde keer op rij Waals kampioen tijdrit en weg werd.  Dat is dan geen toeval, daar was ik super trost op. Mijn teleurstelling is dat ze op Luiks kampioenschap tijdrit wat hebben vals gespeeld maar ja...  En op Belgisch toen ik de laatste 300 meter nog 2de man hing maar toen kreeg ik krampen en zo fel dat ik uit klikker moest en het hele peloton was over mij dat vond ik heel spijtig want podium zat er normaal in.3. Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen? Piste?

Piste heb ik niet gedaan omdat ik schrik had dat ik me ging opblazen en heb gewoon getraind en paar weken voor het seizoen wat harder. Het heeft geholpen want ik rij elke koers beter en beter en volgend jaar ga ik normaal nog wat op piste rijden. Omdat je als tweedejaars wat meer krachten hebt.

4. Wanneer is het seizoen geslaagd voor je?

Ik wil dit jaar proberen Vlaams of Belgisch te worden omdat ik nog nooit Vlaams gereden heb omdat ik altijd Waals moest rijden. Op het Belgisch heb ik altijd pech gehad: gevallen, krampen enz..  Maar dit jaar wil ik er alles op zetten en hopelijk neem ik de drie kleuren en in de Beker van België  top 5, en dan is mijn seizoen geslaagd. Ik leg graag de lat hoog en hopelijk haal ik het.5. Welke parcours zijn je favorieten/ wat zijn je sterkste punten in wedstrijd?

Ik rij normaal gezien super als het zo wat op en af is. Van vlak hou ik niet zo en een klimkoers heb ik nog niet gereden omdat dat dit jaar nog niet geweest is. Met de aspiranten is dat niet echt klimmen. Op het pk heb ik de  laatste kilometers hard door gereden en ik was ook weggebleven. Ik wist dat ik kon tijdrijden en spurt afwachten was moeilijker dus probeerde ik het zo.  Dit was genoeg om de trui te pakken en de overwinning.6. Je werd inmiddels provinciaal kampioen bij de eerstejaars nieuwelingen. Verwacht?

Bij de eerstejaars verwachte ik top 3 als ik geen pech had.  Met de overwinning bij de eerstejaars ben ik zeer tevreden. Maar dat ik de tweedejaars ook nog vloerde had ik niet verwacht. Om een sterke Robbe Ghijs te kloppen is niet zo simpel maar het is gelukt.7. Hoe waren de andere wedstrijden dit seizoen?

Ze waren goed maar nog niet super zoals ik vertelde al word ik bijna elke wedstrijd sterker en sterker. Mijn top conditie is er bijna en hopelijk behaal ik dan nog veel zeges.8. Naar welke wedstrijden kijk je verder uit?

Ik kijk vooral uit naar de beker van België om er een mooie plaats bij elkaar te fietsen en een podiumplek op VK en op het BK. Die twee truien heb ik nog niet in mijn kast de rest wel. Hopelijk is het dit jaar zover dat zij erbij komen!

Gerelateerde artikels

Jens Reynders won gisteren zijn eerste wedstrijd als belofte in Walhain. In de spurt met Boris Dron was Jens net iets sneller. "In de 1ste ronde vol doorgetrokken en weggereden met nog een renner. Een ronde later komt Boris Dron aansluiten, die vorig jaar bij Wanty Group Goubert reed....
Jens Reynders heeft de Grand Prix Gadenne in Dottignies gewonnen. Wesley Vercamst eindigde op een tweede plaats. Liam Slock werd derde. De wedstrijd werd spijtig genoeg ontsierd door een ongeval met een bestelwagen waarbij 3 renners betrokken waren. "We hebben met de ploeg van in de start...
Jens Reynders zal als eerstejaars belofte aan de slag gaan bij de Luxemburgse ploeg Leopard Pro Cycling. "Ik maak deze keuze omdat ze een internationaal programma rijden en ik krijg er de kans om te groeien met de perfecte begeleiding en materiaal en verzorging. Graag zou ik Jo Van Gossum...
Jens Reynders verscheen gisteren aan de start van de eerste rit van de Triptique de Mont-Chateaux. Spijtig genoeg kwam Jens ten val en werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. Voor Jens stond deze wedstrijd op Belgische bodem met stip aangetekend. "Zat redelijk goed in de...
In het Brabantse Sint-Joris-Weert voegde Jens Reynders zijn tweede seizoenszege toe aan zijn palmares. Voor de sympathieke Limburger een teken dat zijn conditie goed zit. "De koers werd vandaag al snel open gebroken. Na 2 ronden waren er al 8 renners weg en ze kregen direct een redelijk...
 Jens Reynders won de sprint gisteren te  Florennes. Het is voor de tweedejaars belofte zijn tweede zege van het seizoen op één week tijd. "Van in het begin al geprobeerd om weg te rijden en na ronde 2 weggereden met een kleine 20 man. Ik voelde me redelijk goed.  Er waren er...