Jens Bouts: Graag provinciaal kampioen worden

Door Kurt Vermeerbergen op 1 Apr 2014 - 17:16
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Jens Bouts is een van de  nieuwelingen van het DCM Cycling Team. Jens behaalde zondag zijn allereerste wegzege sinds hij met BMX'en is gestopt.

1. Vorig jaar maakte je de overstap van het bmxen naar de weg. Welk waren zo je belangrijkste zeges in de bmx sport? Mijn 4 PK  zeges waren natuurlijk een toppunt maar ook 4de op op het Belgisch kampioenschap en 8ste op het Europees kampioenschap.

2. Hoe blik je terug op je eerste wegseizoen? Mijn eerste wegseizoen was vooral voor alles wat te leren en ontdekken maar toch was ik altijd blij als ik de koers uitreed wat ook altijd lukte. Het was ook voor eens te zien hoe mijn conditie was en hoe later op het seizoen hoe beter ik werd zoals mijn laatste koers waar ik 7de werd.

3. Hoe verliepen de voorbereidingen op het nieuwe seizoen? Als voorbereiding heb ik vooral veel duurtrainingen gedaan samen met mijn broer. Ook wat in het bos gaan mountainbiken wat ik heel leuk vind en elke zondag was het dan ploegtraining.  Deze was heel goed voor iedereen te leren kennen in mijn nieuwe ploeg en dan de stage in Spanje was zeer geslaagd.

4. Je hebt inmiddels je eerste zege binnen. Verwacht? Mijn eerste zege was eigenlijk nog niet zo verwacht maar tijdens de wedstrijd voelde ik me heel goed en wou de benen eens testen door een tussensprint. Ik won deze dus ik voelde dat alles goed zat en ik weet dat ik toch niet de traagste aan de finish ben en dat geeft dan een extra goed gevoel voor de rest van het seizoen.

5. Welke parcours zijn je favorieten? Welk zijn je sterkste punten in wedstrijd? Welk parcours dat mij het beste ligt weet ik niet echt. Een vlak parcours waar er heel snel gereden word kan ik wel goed zoals in Waarschoot waar ik won. Een klimkoers heb ik nog niet echt gedaan maar ik denk zoals ik in Spanje heb gezien kan ik toch wel klimmen.

6. Naar welke wedstrijden kijk je dit seizoen vooral uit? Ik kijk het meeste uit naar het provinciaal kampioenschap maar ook naar de eerste interclub die ik mag rijden want dat heb ik nog nooit gedaan.

7. Wanneer is het seizoen geslaagd voor je? Mijn seizoen is nu al voor een deel geslaagd maar toch zou ik heel graag provinciaal kampioen worden en in het totaal 3 overwinningen behalen als dat mogelijk is.