Jelle Verheyen: "Mijn sprint nog verbeteren"

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Feb 2015 - 20:29
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Jelle Verheyen blikt tevreden terug op zijn seizoen als eerstejaars belofte. Jelle kijkt vol goede moed uit naar zijn eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen dat nu wel zeer dichtbij komt.

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het afgelopen seizoen? Mijn mooiste moment was men 7de plaats in Kalfort. Vooral omdat het 2 dagen ervoor niet ging in het criterium van Merchtem. De koers in Londerzeel waar ik met een wheelie over de finish kwam, ook al had ik niet gewonnen.

2. Vond je uw seizoen geslaagd? Ja, toch wel als eerstejaars belofte mag ik tevreden terugkijken naar men seizoen. Een paar keer top 10 en vaak in top 20.

3. Met welke tegenslagen kreeg je dit seizoen te maken? Een paar keer moeten stoppen in koers door het slechte weer omwille van men laag vetpercentage (5%). In de spurt had iemand per ongeluk in men schoen gereden met zijn voorwiel maar toch 13de geworden, gelukkig geen blessure aan overhouden.

4. Was de overstap van junior naar belofte zoals je verwacht had? Welke raad geef je renners mee die in 2015 de stap zetten? Ja, in het begin was het wel aanpassen van zoveel km. maar na een maand lukte het goed en daarna ook de koers gemaakt. Ik zou zeker veel kilometers trainen.

5. Hoe verlopen de voorbereidingen deze winter naar 2015 toe? Heel goed, heb al 1300 km. opzitten en veel sprinttrainingen gedaan. Men conditie begint al goed te komen.

6. Je deed als voorbereiding enkele crossen mee. Tevreden? Ja dat doe ik graag, al was ik wel laatste maar ik had me goed geamuseerd en het was een goede training!

7. Op welk vlak wil je zeker de nodige vooruitgang boeken in 2015? In de sprints, omdat ik het wel durf om te wringen in de massasprints en ook de koersen in Vlaams Brabant.

8. Als je voor 2015 één wedstrijd met stip al mag aanduiden. Welke en waarom? Men koersen van in de buurt. Altijd veel supporters en mooie parcours.

9. Hoe vind je het evenwicht tussen je werk en wielrennen? Ja, nu dat ik bij Duvel werk valt het goed te combineren dankzij 2 ploegendienst,  vroege en late. Ik kan voldoende vrijaf nemen om te trainen en te koersen. Ik heb er weer veel supporters bij!

10. Wat doe je het liefst: rondes of klassiekers? Beide dit jaar proberen goed te doen, in de ronde van Vlaams Brabant en de beker van België ook.

Gerelateerde artikels

Jelle Verheyen maakt volgend jaar de overstap naar Thielemans & Co. "De ploeg biedt een mooi programma aan en ik tref er vele goede vrienden aan. ": aldus Jelle. Wil je zelf je transfer aankondigen voor 2016? Mail naar redactie@cyclingsite.be