Jasper de Proost: 4e plaats te Brustem was onverwachts

Door Kurt Vermeerbergen op 4 Mar 2014 - 10:31
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Dit seizoen zal de cyclingsite.be ook aandacht besteden aan de renners die net naast het podium grepen. Jasper de Proost eindigde zondag te Brustem op een 4e plaats.

1. Hoe verliep voor jouw de voorbereiding op het nieuwe seizoen? De seizoensvoorbereiding kon voor mij niet beter verlopen. Sinds november werk ik met een trainer (Jens Van Beylen) die mij elke week een schema stuurt en bijstuurt waar nodig. Deze winter heb ik ook aan andere sporten gedaan zoals lopen en zwemmen om dan vanaf december rustig en naar gelang het weer met de mtb of koersfiets te gaan trainen. Vanaf januari begonnen dan de clubtrainingen op de weg die uitstekend verliepen met het mooie weer.

2. In Brustem behaalde je een 4e plaats. Tevreden met deze uitslag of zat er meer in? Zeer tevreden met deze onverwachte uitslag! Ik was heel de week ziek geweest en daarom amper mijn fiets aangeraakt. De echte toppers waren dan misschien niet aanwezig maar daarom is het resultaat niet minder mooi.

3. Wat verwacht je voor de rest van het seizoen? Ik hoop toch op minstens 1 overwinning. Ik zou ook graag goed zijn in de klimkoersen en in de 2 rondes die we nog rijden met de ploeg (ster van Zuid-Limburg en de ster der Vlaamse Ardennen). Ook de thuiskoers in Kasterlee is wel een doel op zich.

Gerelateerde artikels

Jasper de Proost zal als laatstejaars belofte in 2018 rijden voor het VP Consulting - Zannata Cycling Team. "Ik ken al wat vlok in de ploeg en het is een nieuwe uitdaging. Ik kan er samen mee onzen Dries rijden dus dat is al iets gemakkelijker. Ze rijden ook een schoon programma en het is een...