Jasper Christiaens is de nieuwe Belgisch kampioen bij de nieuwelingen eerstejaars

Door Kurt Vermeerbergen op 1 Aug 2022 - 11:50
Printvriendelijke versie

Acht jaar geleden startte Jasper Christiaens met wielrennen. Hij verzamelde in de loop der jaren een zevental zeges. De kers op de taart in zijn jonge wielercarrière kwam gisteren. Op het Belgisch kampioenschap bij de eerstejaarsnieuwelingen in Brasschaat sprintte hij naar de tricolore trui.

"Het was een redelijk snelle wedstrijd met een paar eenmansaanvallen waar ik mij niet heb mee gemengd. De eerste rondes was het nog moeilijk om de snelheid terug gewoon te worden na 2 weken vakantie in Frankrijk zonder wedstrijden. Het was vooral opletten want ze zijn een paar keer voor mij gevallen. Voor de sprint zat ik ver maar ik vond een gaatje en ben van ver aangegaan en heb stand gehouden. ": aldus Jasper.

"Ik had het niet verwacht om mijn eerste BK te winnen na een slechte start van het seizoen door een val in Staden. Ik had mijn pols gebroken maar in de loop van het jaar is het beter en beter beginnen gaan. Nog twee keer derde geëindigd wat mij meer vertrouwen gaf voor het BK. Ik had als doel om een mooie top 20 te rijden maar winnen had ik nooit verwacht."

1 CHRISTIAENS JASPER - ALFASUN ALFACOOL CYCLING TEAM
2 DU BIN JEF - DE DIJLESPURTERS V.V. MECHELEN V.Z.W.
3 DE NAEYER SIEBE - TEAM KEMPEN