Jasper Bertels: "Ik wil laten zien wat ik waard ben"

Door Kurt Vermeerbergen op 13 Apr 2021 - 18:20
Printvriendelijke versie

Zondag starten enkele Belgische junioren op de International Belgian Track Meeting te Gent voor twee onderdelen. Jasper Bertels (Van Moer Logistics Cycling Team) is één van de gelukkigen om zich te tonen tijdens deze meeting. We peilden naar zijn verwachtingen.

1. Hoe zag je voorbereiding eruit op het wegseizoen 2021?
Het was moeilijk om mij echt voor te bereiden omdat de datum van de start van het seizoen de hele tijd wordt verzet. Door het uitstel van het seizoen is het wel moeilijk om je te blijven motiveren en focussen op je doelen. Samen met mijn trainer zijn we blijven werken aan mijn voorbereiding op het seizoen door altijd te werken op lange termijn, omdat we nooit echt weten wanneer het seizoen echt gaat starten. Deze winter heb ik vooral veel trainingen afgewerkt op de piste, hierdoor ben ik op veel vlakken verbeterd.

2. Hoe verliep de voorbereiding naar de pistemeeting?
De voorbereiding op de internationale pistemeeting loopt goed, ik voel dat ik in vorm ben. Met het nationale team trainen we 1 keer per week op de piste waar we oefenen op de nummers die we gaan rijden op de pistemeeting, nl. scratch en puntenkoers.

3. Welke onderdelen rijden jullie en van welk onderdeel verwacht je het meeste?
We rijden de scratch over 40 rondes en de puntenkoers over 80 rondes. Deze twee disciplines liggen mij wel goed dus ik heb voor beide wel hoge verwachtingen. Ik heb de grootste verwachtingen voor de puntenkoers, omdat dit een lang nummer is en dat ligt mij wel.

4. Wanneer zal je na het weekend tevreden zijn?
Het is moeilijk om er een prestatie op te plakken, het is nu ook een internationaal deelnemersveld, maar het gaat vooral om het gevoel dat ik heb. Als dit goed is bij beide wedstrijden ga ik tevreden terugkijken op dit weekend. Het is vooral de bedoeling om veel bij te leren en te laten zien wat ik waard ben.

5. Hoe ziet je verdere toekomst eruit op de piste?
Ik wil verder uitgroeien in het pistewerk om zo een volwaardig pisterenner te worden. Ik hoop in de toekomst op EK en WK’s te staan, dit is altijd al een droom voor mij geweest.

6. Als het wegseizoen hopelijk binnenkort start, wat zijn je doelen?
Ik wil als eerstejaarsjunior vooral veel ervaring op doen en een paar mooie prestaties neerzetten op kermiskoersen en interclubs, zoals top 5 plaatsen. Hopelijk gaan er veel wedstrijden door want ik ben er helemaal klaar voor om van start te gaan. Ik zou mij ook graag verder willen ontwikkelen als renner in het tijdrijden. Dit is iets wat mij ook goed ligt, dus daar wil ik ook verder in groeien.

7. Wanneer zal je een tevreden renner zijn in oktober?
Als ik een paar mooie prestaties heb neergezet en een goed gevoel heb overgehouden, dan kan ik tevreden terug kijken op dit seizoen.

 

Gerelateerde artikels

Donderdagavond was er de pistemeeting in Elewijt voor aspiranten, nieuwelingen en juniores. De grote slokop was de familie Bertels. Bij de aspiranten 14 jaar won Jasper Bertels, bij de nieuwelingen Lennert Bertels en broer Lode Bertels deed het nog is over bij de juniores. Verdere overwinningen...
De broers Lennert en Jasper Bertels zullen volgend seizoen de kleuren verdedigen van het Van Moer Logistics Cycling Team. Jasper zal er rijden als tweedejaars nieuweling en Lennert als eerstejaars junior. "Ik wil de Dijlespurters bedanken voor de mooie jaren en de kansen die ze me hebben...
Bij de nieuwelingen in Nijvel was de zege voor Jasper Bertels. Het is voor Jasper zijn eerste zege op de weg van het seizoen. "Blij dat ik vandaag weer kon koersen!  Er stonden 20 rondes van 2,8 km op het programma voor een totale afstand van 56 km. Het was een lastige koers door de...
Afgelopen weekend was een Belgische delegatie aanwezig op de Coupe de France Fenioux Piste in Le Mans. Eerstejaarsjunior Jasper Bertel won er de puntenkoers en mag tevreden terugblikken op deze meeting. "Ik stond het voorbije weekend aan de start van de pistemeeting in Le Mans met de...
Met 59 tweedejaars nieuwelingen werd er gestart in Rijkevorsel. De zege was voor Jasper Bertels in een spannend duel. "Na vorige week gekoerst te hebben in de interclub Omloop Noordwest Overijssel stond vandaag de koers in Rijkevorsel op het programma, een koers van 11 rondes van 6km. Ik heb...