Jarno Liessens: "Als je goed bent, kan je praktisch op elk parcours uit de voeten"

Door Kurt Vermeerbergen op 6 Jan 2017 - 20:30
Printvriendelijke versie

Jarno Liessens was één van de renners welke op nieuwjaarsdag in een nieuwe tenue verscheen aan de start op de Balenberg. Jarno mag al terugblikken op een mooi seizoen als eerstejaars belofte.

1. Hoe verliep de voorbereiding op het veldritseizoen voor je op de weg? Alles naar wens of had er meer ingezeten? Ik moest iets later beginnen dan normaal doordat ik mijn wijsheidstanden heb moeten laten trekken.
Ik was die moment ook wat ziek wat ervoor zorgde dat het langer duurde dan normaal. Maar daarna is mijn wegseizoen mooi verlopen. Mooie stages met de ploeg afgewerkt en zeer mooie meerdaagse wedstrijden in het buitenland waar ik mooie uitslagen behaalde.

2. In het veld werd je in september belofte. Was het een zware overstap voor je? De stap is zeker en vast zwaar maar volgens mij heb ik deze toch mooi kunnen zetten. Ik reed in de eerste B-crossen goed mee met enkele top 10 plaatsen. Ook had ik in enkele wedstrijden waar ik voor een mooie plek aan het rijden was op het einde pech. Maar dat hoort erbij. In A-crossen is het zeker niet simpel aangezien ik heel ver achteraan moet starten. Toch is het me al gelukt om enkele keren top 20, zelfs top 15 te rijden. In Francorchamps, Essen, Antwerpen zat er wel een top 10 in maar heb me laten beetnemen op kleine foutjes. Dat wordt uiteraard afgestraft. Ik heb al telkens top 5 van de eerstejaars belofte gereden, vaak eindigde ik hierbij de eerste 3. Zoals o.a. recent in Baal. Alsook stond ik lange tijd 10e in het DVV klassement en 1e eerstejaars. Ik denk dat ik nu 11e of 12e sta met nog 1 wedstrijd te gaan. Ik denk dus dat ik niet mag klagen.

3. Met nieuwjaarsdag zette je weer een nieuwe stap in je carrière als veldrijder. Je maakt de overstap naar Acrog Balen BC. Tevreden met de overstap? Ik ben zeker tevreden. Ik kom goed overeen met de renners in de ploeg alsook met de omkadering. Momenteel wil ik met wat minder druk het seizoen afwerken aangezien het overstappen van al het materiaal en ploeg enige tijd van aanpassing vergt om zo nog mooie uitslagen te rijden en de ploeg te tonen.

4. Nog enkele maanden en het seizoen is ten einde. Wat waren je dieptepunten en hoogtepunten voor je van het seizoen tot nu toe? 2 Dieptepunten van pech o.a. in Gieten waar ik van heel ver naar een mooie uitslag reed maar op het einde met pech af te rekenen kreeg. In Putte waar ik in de eerste ronde met de kopgroep vol met toppers mee ben en op 2 ronden van het einde over de kasseien met hoge snelheid uitschuif. Als laatste de wedstrijd in Overijse waar ik graag rijdt had ik te maken met een offday. Ik startte heel goed maar dan voelden mijn benen aan als pudding. Ik gaf alles maar kwam niet vooruit. Ik heb op het trapje van de camper zitten wenen van teleurstelling. Maar na het losrijden op de rollen en een peptalk van mijn familie stond ik de week erop weer fris aan de start. Iets kleins maar wat zeker niet slecht is maar voor mij gewoon een hele aanpassing is terug de switch van schijfremmen naar gewone remmen. Voor de rest vind ik de strijd tussen de eerstejaars wel een hoogtepunt voor mij aangezien ik hier toch regelmatig bij de betere 5 zit.

5. Naar welke andere wedstrijden dit seizoen kijk je nog uit? Waarom? Niks speciaals, ik zou het seizoen met een goed gevoel en gespaard van pech willen afsluiten zoals altijd in Oostmalle.

6. Wat verwacht je van het BK? Wanneer tevreden? Ik wil geen plaats voorop stellen aangezien er vele aan elkaar gewaagd zijn. Ergens in de top 20 zou heel mooi zijn. Alles wat dichter is, zou ik al fantastisch vinden.

7. Hoe ziet u favoriet parcours er voor je uit? Om en duur weet ik het zelf niet goed meer, vroeger reed ik nooit graag op snelle rondjes terwijl ik er toch al mooie uitslagen heb op kunnen rijden. Voor mezelf hou ik het liefst van wat heuvelachtige parcours, met wat modder en technisch. Als je goed bent, kan je praktisch op elk parcours uit de voeten.

8. Wanneer is het seizoen voor je geslaagd of is het dit al? Het seizoen is voor mij al geslaagd. Uiteraard zou het mooi zijn moest ik nog een uitschieter kunnen maken in een wedstrijd. Maar daar staar ik me zeker niet op blind.

De snelle vragen
Favoriete muziek : allerlei
Favoriete film : safety first
Lievelingseten : fazant met appelmoes
Ochtend- of avondmens : Ochtend
Film of boek : film
Pizza of frieten : pizza
Citytrip of relaxvakantie : relaxvakantie
zand of modder : modder
Balken springen of niet : nog niet
Bergop of bergaf : beide
Koud of warm : tussen in
Mooiste overwinning ooit: Contern LUX
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingstocht willen maken: Zdenek Stybar

Gerelateerde artikels

De Pauwels Sauzen-Vastgoed renners vertrekken vandaag op teamstage naar hopelijk het zonnige Mallorca. Op de website van de ploeg was er nog nog wat nieuws te rapen voor vertrek. Jarno Liessens heeft zijn overeenkomst met Pauwels Sauzen-Vastgoedservice verlengt tot het einde van zijn...
Jarno Liessens was gisteren de triomfator in het Brabantse Diest. Jarno reed er solo naar de zege. Stijn Huys eindigde knap tweede. Jelle Camps vervolledigde het podium. "De start verliep goed. Ik was goed weg en kon de eerste ronde in 3e positie afronden. Ik voelde me nog heel goed en ik...
Vanaf 1 januari zal Jarno Liessens de overstap maken naar Acrog Balen BC. "Ik wil eerst en vooral iedereen bedanken bij Iko Enertherm BKCP (Beobank) team voor de kansen, het materiaal, stages en nog zoveel meer dat ik heb gekregen. Ze gaven tevens mooie woensdagmiddag trainingen onder leiding...