Jarno Bellens: "Starten aan een nieuw hoofdstuk in mijn wielercarrière"

Door Kurt Vermeerbergen op 3 Jul 2018 - 21:06
Printvriendelijke versie

Belgisch kampioen in het veld Jarno Bellens is de nieuwe leider in de beker van België. Hiermee bewijst de tweedejaars junior dat hij zowel op de weg als in het veld zijn mannetje kan staan. In september start hij als het belofte in het veld. We blikken met de sympathieke Kempenaar even terug op het wegseizoen tot nu toe en naar september, de start van het crossseizoen.

1. Hoe verliep de start van het wegseizoen voor je? Tevreden erover?
Ik ben heel tevreden over mijn wegseizoen tot nu toe. Ik had niet verwacht dat alles zo goed ging lopen.  Ik dacht af en toe eens een goede uitslag te rijden in een kermiskoers. Ondertussen ben ik 5e geworden in de BVB van Bonheiden en 9e op het BK. Dit waren toch al hoogtepunten van mijn wegseizoen.

2. Momenteel heb je de leiderstrui in de beker van België. Verwacht om deze te veroveren? Gaat deze trui een groot doel worden ?
Het was eigenlijk onverwacht dat ik die leiderstrui pakte. In Bonheiden en Rekkem werd ik respectievelijk 5e en 12e en dat was blijkbaar genoeg voor het geel. Een doel kan ik het niet echt noemen, enerzijds omdat het veldrijden mijn prioriteit is kan ik niet aan alle wedstrijden van de BVB deelnemen. Anderzijds is het leuk dat ik me op de weg ook kan tonen.

3. Wat zijn je sterkste punten op de fiets vind je zelf?
Ik ben een renner die een beetje van alles kan, een all-rounder type. Als ik een sterk punt op de fiets moet opnemen is het vooral mijn aanvalslust. Ik vind het altijd fijn als je met een groepje kan wegrijden van het peloton en het uiteindelijk kan uithouden tot de aankomst.

4. Op welk vlak wil je nog de nodige progressie maken de komende tijd?
Ik zou vooral beter willen worden in het klimmen van lange cols. Ik geraak wel een bergje over, maar echt lange klimmen zijn toch nog van een ander niveau.

5. Naar welke wedstrijden kijk je nog uit?
Iedere wedstrijd waar ik nog aan de start kom. Ik heb niet een bepaalde wedstrijd waar ik naar uitkijk. Ik probeer van ieder wedstrijd het beste te maken.

6. Het veldritseizoen nadert met rasse schreden waar je als eerstejaars belofte van start zal gaan. Wat verwacht je ervan? Wanneer zal het seizoen geslaagd zijn?
Ik weet niet echt wat ik ervan moet verwachten. Het is weer beginnen van onder aan de ladder en ik zal wel zien waar ik uitkom. Het gaat vooral wedstrijd per wedstrijd, week per week bekijken zijn. Het doel van het veldritseizoen zal wederom veel leren zijn en plezier hebben op de fiets. Mijn seizoen zal geslaagd zijn als ik me een paar keer heb kunnen tonen van wat ik in mijn mars heb. Zoals ik al zei het wordt weer een heel nieuw hoofdstuk in mijn wielercarrière.

Gerelateerde artikels

Tweedejaars belofte Jarno Bellens behaalde in de dreef van Vorselaar zijn eerste zege als belofte en werd eveneens provinciaal kampioen bij de belofte. In 2017 werd Jarno eveneens provinciaal kampioen in Vorselaar. Bij de ezc viel deze eer te beurt aan Gert Smets, hij had genoeg aan een 10e plaats...
Jarno Bellens behaalde gisteren in Essen zijn 4e zege van het seizoen na een lange solo. Jarno was tevens de enigste Belg op het podium. "Ik nam de kopstart en draaide als eerste het veld in. Ik voelde meteen dat ik goede benen had. Bij de eerste passage aan de materiaalpost zag ik dat ik...
Bij de junioren te Vorselaar kregen we een heruitgave van de moedige veldrijder in Kessel. Opnieuw gingen Len Dejonghe en Jarno Bellens met elkaar op pad. De twee liepen verder en verder uit op de tegenstand. De spurt voor de hoogste ereplaats werd al van in het begin van de De Dreef ingezet. Jarno...
Op de eerste dag van het Belgisch kampioenschap in Koksijde gingen de juniores van start met 65.  Jarno Bellens kreeg na een spannende wedstrijd de Belgische trui omgord. Witse Meeussen eindigde op een knappe tweede plaats. Niels Vandeputte reed naar een knappe derde plaats ondanks dat hij 2...
Jarno Bellens, Luke Verburg, Maarten Clauwaert en Len Dejonghe, is het viertal dat de kopgroep vormde in Kessel tijdens de 2e manche van de moedige veldrijder. In de slotfase gingen Jarno en Len er met hun twee vandoor. In de finale was Jarno de snelste van de 2. Luke Verburg eindigde als derde....
Jarno Bellens behaalde in het Franse La Mézière zijn 2e zege van het seizoen. Jarno won er de U23-wedstrijd met een klein verschil. Net voor de start begon hard te regenen en het parcours veranderde. Wat eerst snel was werd vrij glad. Ik was niet super weg rond plek 10. Ook was ik vertrokken op...