Jarne Van Dyck: "Vorig seizoen evenaren is men doel"

Door Kurt Vermeerbergen op 11 Feb 2015 - 18:34
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Jarne Van Dyck start binnen enkele maanden als laatste jaars aspirant aan het seizoen 2015. Jarne heeft zijn doelstellingen voor het komende seizoen al uitgestippeld.

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het afgelopen seizoen? Ik heb het afgelopen seizoen veel mooie momenten gehad met 7 overwinningen op de weg. Tijdens de drie-daagse in Duitsland heb ik veel ervaring opgedaan en me enorm geamuseerd. Ook de paasstage met de club vond ik super.

2. Vond je uw seizoen geslaagd? Ik denk wel dat ik mag zeggen dat mijn seizoen geslaagd is met evenveel overwinningen als het jaar ervoor. De mooiste hieruit zijn dan toch alle provinciale titels die ik verlengd heb zowel op de weg, tijdrijden als piste en als seizoensafsluiter de thuiskoers in Geel. Ik ga mijn uiterste best doen om dit te evenaren!

3. Op welk gebied wil je volgend seizoen progressie maken? Ik wil in alles progressie maken, maar hoofdzakelijk mijn sprint verbeteren zodat ik met de beteren mee kan spurten voor de zege. Ook zou ik graag mijn tijdritcapaciteiten versterken om in deze discipline een titel te behalen.

4. Hoe verlopen de voorbereidingen naar de opbouw van 2015 toe? Als voorbereiding op de weg heb ik een aantal veldritten gereden en daarna de fiets een paar weken aan de kant gezet. Nu wordt het tijd dat het wegseizoen eraan komt!

5. Ben je bijgelovig? Zoja, wat zijn de kenmerken ervan? Heel bijgelovig ben ik niet, maar als ik iets gedaan heb voor een koers en die koers rij ik goed, dan zal ik de volgende keer waarschijnlijk hetzelfde doen. Maar ik heb nog geen echt vast ritueel.

6. Je was ook actief in het veld. Tevreden met de uitslag? In het begin heb ik nog wat podiumplaatsen behaald. Daarna ben ik ziek geworden waardoor de resultaten op de kampioenschappen iets minder waren. Over het eerste deel ben ik zeer tevreden, het tweede deel vond ik iets minder.

7. Als je één wedstrijd voor volgend seizoen mocht aanstippen in je kalender. Welke en waarom? Het bk tijdrijden, hier wil ik graag een top 5 plaats rijden! Dit is echt het hoofddoel en hiernaast ga ik gewoon zo goed mogelijk mijn best doen en alles eruit halen wat mogelijk is.

8. Als je u zou moeten vergelijken met een bekende renner, welke zou je kiezen en waarom?  Kwiatkowski omdat hij het in een spurt met een klein groepje vaak afmaakt. Hij kan ook nog zeer goed tijdrijden en zal het niet nalaten om een ploegmakker te helpen.

9. Wat betekent wielrennen voor je?  Wielrennen is een groot deel van mijn leven. Ik begin nu aan mijn 5de seizoen. Ik weet niet of ik zonder zou kunnen!

 

Gerelateerde artikels

De Trofee Maarten Wynants in Helchteren werd gewonnen door Jarne Van Dyck. Hij kon in de finale zich ontdoen van Axel Lavreysen en Ryan Cortjens. "Een natte dag drong zich aan in de gp Maarten Wynants. Het bleef een gesloten wedstrijd tot na half koers. Op dat moment ontstaat er een groepje...
Eerstejaars nieuweling Jarne Van Dyck heeft zijn eerste zege van het seizoen op zijn palmares staan. In Tessenderlo ging de nieuweling van Acrog Balen BC solo naar de zege. "10 ronden vandaag van 5,5 km in Tessenderlo op het programma. In het begin kregen we verscheidene aanvallen van o.a...
Jarne Van Dyck wint de topcompetitie wedstrijd te Jemeppe met een indrukwekkende solo.  Het is voor Jarne zijn 10e zege van het seizoen. "We stonden aan de start voor een lastig wedstrijd met drie beklimming en veel wind. Door een valpartij door het spel van de wind, reden we al snel...
De wedstrijd in Zepperen bij de nieuwelingen eindigde met een mooie solo van Jarne Van Dyck. Tom Lauryssen won de spurt voor plaats 2. "Met 104 vertrekkers en slecht weer met regen en wind, wisten we dat het een zware wedstrijd zou worden. Minder dan de helft van de renners zullen de...
Zondag rijden de nieuwelingen de 2e manche in de topcompetitie. Ze rijden van Duffel naar Vorselaar in de Herman Vanspringels Diamond. Jarne Van Dyck zit in de provinciale selectie van Antwerpen. De vragen: Hoe was je seizoen tot nu toe? De wedstrijd is een rit in lijn. Wat verwacht je ervan? Als...
Jarne Van Dyck heeft de eerste manche van het Waals kampioenschap gewonnen. Het kampioenschap bestaat in Wallonië uit drie wedstrijden. "Manche 1 van het Waals kampioenschap als Vlaming is weer eens iets anders. Een vrij gesloten koers in het eerste gedeelte van de 106km. Na 40km vertrekt...