Jari Snyers: 1 overwinning in kampioenentrui

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Feb 2013 - 17:18
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Deze week besteden we met Cyclingsite.be aandacht aan de Belgische kampioenen van 2012. Jari Snyers werd afgelopen zomer Belgisch kampioen bij de eerstejaars nieuwelingen in Moorsel-Tervuren.1. Hoe blik je terug op vorig seizoen in het algemeen?

In het begin liep het niet zoals het moest door vele valpartijen. Maar eens dit gedaan was begon het echt goed te lopen met goede uitslagen: o.a. in het Kampioenschap van Vlaanderen, Lotto Ridley tour en de ronde van Tsjechië. Sindsdien ging het alleen maar beter en reed ik heel goed in de vakantiemaanden. Ik toonde me in de zware wedstrijden en met als kers op de taart natuurlijk mijn Belgische titel. Ook daarna ging het nog goed: o.a. in de klimkoers in Herbeumont. Daarna was het beste er wel af, maar reed ik nog een behoorlijk seizoenseinde.2. Je was één van de vele outsiders tijdens het BK in 2012. Hoe was het om BK te worden?  Wat was de leukste belevenis doordat je de trui hebt behaald (viering, uitnodiging..)?

Belgisch kampioen worden is iets om nooit meer te vergeten. Ik was die dag echt goed en speelde alles of niets, en het heeft geloond. Na de aankomst was het heel druk rondom mij, maar op een fijne manier. Mijn ouders waren ook super blij en wisten met zichzelf geen blijf. Eens thuis was het huis versierd en wachtte familie en vrienden mij op. Het leukste van al is de erkenning van vele mensen en de bijbehorende festiviteiten. Ik werd ook op vele plaatsen gehuldigd en werd in mijn dorp Lummen uitgeroepen tot Beloftevolle jongere van het jaar.3. Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen?

Eerst heb ik nog een paar maanden gevoetbald bij Lummen vv. Ik doe dat al vanaf mijn 5 jaar en wou dit als afwisseling nog even doen. Daarna zijn we weer rustig beginnen opbouwen naar het nieuwe seizoen met mtb en rustige trainingen op de rollen.

4. Heb je merkbare progressie gemaakt deze winter ten opzichte van vorig jaar en welke is dit?

Das moeilijk te zeggen, dat gaan we pas de komende weken ontdekken. Ik hoop dat ik sterker ben geworden en dat het zich mag lonen in de koersen. De bedoeling is om pas tegen mei in topconditie te zijn dus de eerste wedstrijden is nog een beetje afwachten voor mij.5. Wat zijn je doelstellingen voor het komende seizoen?

Mijn studies (economie-wiskunde-wetenschappen) kunnen blijven combineren met de koers op hoog niveau. Verder wil ik me tonen in de zware wedstrijden en mijn trui laten zien. Natuurlijk hoop ik ook op een paar overwinningen maar als kampioen word dit niet gemakkelijk.6. Wanneer is het seizoen geslaagd voor je?

Als ik kan bevestigen en vaak in aanmerking kom voor de overwinning. Het afmaken zou natuurlijk mooi zijn, maar dat is als niet-sprinter niet gemakkelijk. Ik hoop wel op minstens 1 overwinning in de kampioenentrui.7. Welke parcours zijn je favorieten/ wat zijn je sterkste punten in wedstrijd?

Hoe zwaarder, hoe liever. Ik ben een klimmer dus ik hou van de echte Ardense hellingen en dus ook van de klimkoersen.8. Wat zijn je verwachtingen voor het BK 2013? Ligt het parcours u?

Het Bk 2013 wordt geen gewone koers voor mij. Als regerend Belgisch kampioen is het natuurlijk een zeer moeilijke wedstrijd. Ik ken het parcours niet, maar ik hoop dat het een lastig rondje word en in de streek van Ninove kan dat. Dus dan zou het mij wel moeten liggen.9. Je blijft je team van 2012  (Sport en Steun Leopoldsburg)  trouw in dit nieuwe seizoen. Waarom? Want vermoedelijk zullen wel verschillende teams je in hun rangen willen.

Ondanks vele aanzoeken heb ik toch besloten om bij Sport en Steun te blijven. Ik voel me goed in de club en we rijden een heel mooi programma. Ik wou  blijven omdat ik vorig jaar een heel tof jaar met hen heb gehad en als dank voor de vele moeite die ze voor mij gedaan hebben.10. Is er nog een wielerdroom die je koestert? En/of wedstrijd die je dolgraag zou willen winnen?

De wielerdroom is zoals die van vele een goede prof worden, maar dit is maar voor enkele weg gelegd. Een wedstrijd die ik dolgraag zou willen winnen is de laatste etappe van de Lotto Ridley tour in Banneux. Het is echt een heel mooie, maar lastige wedstrijd met de côte de la redoute in en das een klim die ik heel graag oprijd. Ook blijft stiekem de droom om terug Belgisch kampioen te worden.

Gerelateerde artikels

"Op een mooi, lastig parcours reden in de eerste ronde al meteen 2 renners weg. Ze kregen al snel een minuut. In de derde ronde versnelde ik bergop en alleen Kevin Inkelaar volgde. Samen reden we naar de 2 koplopers toe. De samenwerking was goed en we vergrootten elke ronde onze voorsprong. Het...
Zaterdag 25 juli 2015 kwamen er 60 juniores aan de start in het Oost-Vlaamse Lierde. De renners moesten een heuvelachtig parcours afleggen van 80,4 km, namelijk 9 ronden van 8.9 km. De eerste ronde bleef het vrijwel allemaal compact. De tweede kwam er aanval van Gondry Dylan en Snyers Jari. In de...
  In Tessenderlo - Berg verzamelden 94 renners voor een wedstrijd van 63Km. Onder de aanwezige renners was ook Belgisch nieuwelingen kampioen Snyers Jari.De renners moesten 9 rondes van 7km afleggen. Bij de 2de doortocht krijgen we 2 leiders (Lefeber Cédric en Schol Bram). Deze 2 worden op...
Bij de laatstejaars nieuwelingen waren de verwachtingen hoog gespannen. Met 157 gingen ze van start voor 10 ronden van 8 km. In de eerste ronde werd er direct aangevallen door Maxim Pirard. Tijdens een valpartij in de aanvangsfase van de wedstrijd werd het kransje der favorieten onthoofd door het...
In het Brabantse Diegem werd er gestart met 34 ezc/u23. Jari Snyers kon er solo naar zijn tweede zege van het seizoen rijden. "Het was een pittig parcours met slechte weersomstandigheden. Ik probeerde van in het begin de koers hard te maken. Uiteindelijk geraakte ik alleen voorop en reed ik 3...
1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Het mooiste moment was natuurlijk mijn 2de opeenvolgende Belgische titel. Ook waren mijn andere overwinningen en mijn prestaties in de klimkoersen zeer mooie momenten. 2. Vind je u seizoen geslaagd ? Ja, mijn seizoen is zeker geslaagd. Als...