Iyen Cristofano wint de tijdrit in de Boucles De L'Oise en keert huiswaarts met de sprinterstrui

Door Kurt Vermeerbergen op 23 Aug 2021 - 15:49
Printvriendelijke versie

Afgelopen weekend waren verschillende Belgische ploegen op de afspraak in Frankrijk op de Boucles De L'Oise, een tweedaagse wedstrijd bestaande uit 2 ritten en een tijdrit. Iyen Cristofano (WOOP) won zondagvoormiddag de tijdrit (op het Belgisch kampioenschap tijdrijden werd Iven 5e, red.)maar op zaterdag kon hij al de sprinterstrui veroveren. Deze trui bleef ook op zondag in zijn bezit.

"Zaterdag was ik 60 km in de aanval samen met een Nederlandse renner. Op 20 km van de streep werden we terug gegrepen door het peloton. Ik kon wel 2 van de 3 tussensprinten op mijn naam schrijven dus sloot ik de eerste dag af met de sprinterstrui." zegt Iven.

"Zondagvoormiddag stond er een 15,7km tijdrit op het programma over een heuvelachtig parcours waar redelijk wat wind stond. Mijn benen voelden bij de start nog zwaar aan van de eerste rit maar naarmate de kilometers wegtikte voelden de benen beter en beter aan.  Ik won uiteindelijk de tijdrit van de Nederlander Bart Hordijk en de Fins kampioen tijdrijden Leevi Kerviner. In de namiddagrit moest ik nog 1 sprint winnen om zeker te zijn van het behoud van de sprinterstrui. Met behulp van de ploegmaten slaagde ik hierin en behaalde zo de nodige 5 punten om met de trui naar België te komen. Ik eindigde uiteindelijk 30ste en mijn ploegmaat Jakov Beirlaen werd 3e. Uiteindelijk eindigde ik na 2 dagen 13e in het eindklassement en werden we met onze ploeg 3e in het ploegenklassement."

Gerelateerde artikels

Volgend seizoen zal je Iyen Cristofano terugvinden in het peloton in de tenue van het VDM Van Durme-Michiels Trawobo Cyclingteam in zijn eerste jaar bij de beloften. Lyven werd dit jaar 5e op het Belgisch kampioenschap tijdrijden. "Enige tijd geleden mocht ik op gesprek komen bij de...