Inias Leten: "Ik streef naar een goede uitslag"

Door Kurt Vermeerbergen op 17 Apr 2021 - 18:05
Printvriendelijke versie

Inias Leten (WOOP) is morgen één van de gelukkige die mag starten op de piste in Gent tijdens de International Belgian Track Meeting. In onderstaand artikel lees je alles over zijn verwachtingen.

1. Hoe zag je voorbereiding eruit op het wegseizoen 2021 tot nu toe?
Mijn voorbereiding is zeer goed verlopen tijdens de voorbije winter. Dankzij de begeleiding van mijn trainer Wim De Wolf ben ik de ganse winter goed blijven doortrainen.  Andere jaren was dit vooral op de piste met in het weekend een pistemeeting. Dit jaar was dit enkel op de weg tot eind januari.

2. Hoe verliep de voorbereiding naar de pistemeeting? Kon je veel gaan trainen op de piste in Gent?
Sinds begin februari trainen we wekelijks met een beperkte groep onder begeleiding van bondscoach Nicky Cocquyt. Ik besef dat ik tot de gelukkigen behoor die op de piste kan blijven trainen. Deze trainingen zijn toch wel stevig en van een zeer hoog niveau. Ik heb ondertussen al veel bijgeleerd, zowel tactisch als technisch.

3. Welke onderdelen rij je en van welke verwacht je het meeste en waarom?
Ik rijd zondag de scratch en de puntenkoers. Beide nummers liggen mij wel en ik heb dan ook niet echt een uitgesproken voorkeur.

4. Wanneer zal je na het weekend tevreden zijn?
Voor mij is deze internationale meeting een ideale kans om ervaring op te doen als eerstejaarsjunior. Ik kan de tegenstand moeilijk inschatten, maar ik streef naar een goede uitslag.

5. Hoe ziet je verdere toekomst eruit op de piste?
Ik zal de volgende jaren de piste en de weg blijven combineren. Deze zomer is er nog het EK en het WK op de piste. Als ik geselecteerd wordt, zijn de uitslagen op deze kampioenschappen uiteraard belangrijk. Maar het zal zeker ook een leerrijke ervaring zijn naar de volgende jaren toe.

6.  Als het wegseizoen hopelijk binnenkort start, wat zijn je doelen?
Ik kijk uit naar de start van de wegcompetitie. Hopelijk zijn er toch nog enkele wedstrijden voor de examenperiode van juni. De doelstelling is om enkele dichte ereplaatsen te halen in de gewone koersen en goed te presteren op de kampioenschappen en in de interclubs met Wielerclub Onder Ons Parike.

7. Wanneer zal je een tevreden renner zijn in oktober?
Uiteraard hoop ik enkele goede uitslagen te rijden, maar ik zal vooral tevreden zijn als ik algemeen verder positief kan evolueren als renner.

Foto: Jean Knops

 

Gerelateerde artikels

Inias Leten werd gisteren op de piste de eindwinnaar van de AVS-RTV Cup bij de nieuwelingen. Toch eindigt het pisteseizoen voor de nieuweling in mineur. Begin januari werd bij hem toxoplasmose vastgesteld die nu bijna genezen is. Deze week kreeg hij echter het bericht dat er nu klierkoorts is...
Vier renners kleurden grotendeels de wedstrijd in Beveren-Waas. De 4 eerstejaars nieuwelingen konden voorop blijven en gingen de spurt in voor de podiumplaatsen.  Inias Leten was de snelste. Yorick Slaets en Milan van Hollebeke werden 2 en 3. "We stonden met 108 renners aan de start. Ik...
Gisteren was er voor de nieuwelingen het Belgisch kampioenschap Keirin op de piste te Gent. Inias Leten behaalde er zijn eerste Belgische trui ooit. "We startten met 18 voor het BK Keirin, verdeeld over 4 reeksen. De eerste 2 renners van elke reeks gingen rechtstreeks naar de halve finale, de...
Voor de nieuwelingen was er gisteren een nieuwe manche van de AVS-RTV Cup op de piste in Gent. De nieuwelingen reden het omnium. Winnaar werd Inias Leten en blijft dus leider. "De voorbije week was ik ziek en had ik niet kunnen trainen. Zaterdagmorgen had ik nog lichte koorts, maar ik wou...