Ina de Pauw en Dorien Pieteraerens pakken provinciale titels (foto's)

Door Johan Pelgrims op 15 Apr 2014 - 09:51
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Afgelopen zondag stond in de Oost-Vlaamse gemeente Haaltert het provinciaal kampioenschap voor dames jeugd op het programma. Door de gunstige weersomstandigheden en de massale belangstelling kan de organisatie van Jong maar Moedig Haaltert nu al terugblikken op een geslaagde editie van een namiddag topsport van de bovenste plank.

De wedstrijd zelf bleef lang gesloten, de winnares van daags voordien in Zwevezele de super sympathieke Nederlandse tweedejaars nieuweling Claudia Jongerius plaatste in de beginfase van de wedstrijd een tempoversnelling maar zonder succes en werd even later terug tot de orde geroepen door het peloton. Toen was het de beurt aan de Nederlandse Kylie Waterreus  ook tweedejaars nieuweling uit het kamp van Balen BC ging er op drie ronden van het einde met een tempoversnelling alleen aan de haal deze bleek succesvol, Landgenote Claudia Jongerius zag het gevaar en werkte zich los uit het peloton en ging op zoek naar Waterreus maar deze ging met ruim halve minuut voorsprong de slotronde in en Jongerius kwam nog zeer dicht maar moest tevreden zijn met een tweede plaats.

Bij de juniores werd er flink gesprint voor eindwinst hier was de West-Vlaamse Fenna Vanhoutte, die ook al winst pakte in Zwevezele de sterkste, Teirlinck Jana werd tweede en Isabelle Vandewalle vult het podium verder aan.

Bij de juniores was het Ina de Pauw (Team Keukens Redant) die als vierde en als eerste Oost-Vlaamse zich tot de nieuwe Provinciaal Kampioen mocht kronen. Goemaes Lieze werd tweede, De Potter France werd knap derde.

Bij de nieuwelingen was het Dorien Pieteraenens die als derde en tevens als eerste Oost-Vlaamse over de eindmeet kwam en zich tot de nieuwe Provinciaal Kampioen kronen bij de Nieuwelingen Jara Noél werd tweede, Stevens Sarah werd derde.

Meer foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/sets/72157643964419823/