Ilan van Wilder: "Ik wil me ook bewijzen in de grote koersen"

Door Kurt Vermeerbergen op 19 May 2015 - 09:57
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Ilan van Wilder was één van de verrassingen afgelopen weekends op de provinciale kampioenschappen. Als eerstejaars nieuweling met één jaar ervaring in de wielersport kaapte hij de provinciale trui van Vlaams-Brabant in de wacht.

1. Wanneer ben je gestart met wielrennen ? Hoe bij de sport terecht gekomen? Ik ben gestart met wielrennen toen ik 9 jaar was. Mijn ouders zagen dat ik veel plezier had aan het fietsen en besloten om me in te schrijven bij WK Noord-West-Brabant.

2. Je combineert het wielrennen nog steeds met de zwemsport. Een ideale combinatie? Ik denk wel dat zwemmen en wielrennen een goede combinatie zijn, vooral tijdens de winterstop.

3. Je werd provinciaal kampioen van Vlaams-Brabant. Verwacht ? Ik had dit nooit durven verwachten en zeker niet op zo een manier. Het is mijn eerste overwinning ooit, dat is toch wel iets speciaal.

4. Hoe kijk je terug op het Vlaams kampioenschap? Tevreden met je uitslag of zat er meer in? Ik ben heel tevreden over mijn 7e plaats op het Vlaams kampioenschap. Ik had gehoopt op de top 10 en dat is me gelukt.

5. Naar welke wedstrijden wil je dit seizoen verder pieken? Ik kijk uit naar de grote wedstrijden zoals het Belgisch kampioenschap en de interclubs. Ik wil me ook kunnen bewijzen in de grote koersen en dat is me tot hier toe goed gelukt.

6. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten, welke toch belangrijk zijn in diverse ronden?  Mijn tijdritcapaciteiten zijn zeker niet slecht, dat heb ik bewezen op het PK in Hoeleden met mijn solo van 30km.

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Ik kan wat van alles, het liefst wacht ik de spurt af.

8. Spurt of solo? Waarom? Momenteel kies ik voor de spurt aangezien ik solo nog maar 1 keer heb gedaan.

9. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind? Waarom?  In dat geval heb ik toch liever een klimwedstrijd. In de regen rijden haat ik.

10. Ben je bijgelovig? Wat zijn de kenmerken? Ik ben niet echt bijgelovig maar mijn papa wel. Voor de wedstrijd maakt hij een kruisje op mijn zadel en in mijn nek.

11. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Ik ga tevreden zijn over mijn seizoen als ik veel top 10 plaatsen haal en als ik goede resultaten haal in de grote koersen.

Foto: Jo Groenevinger

Gerelateerde artikels

Ilan Van Wilder maakte van de wedstrijd gisteren in Opwijk zijn eigen tijdrit. Met een voorsprong van ruim 3 drie minuten eindigde hij op het peloton. Davide Bomboi won de pelotonspurt. "In het begin was het een vrij compacte wedstrijd. Veel renners waagden hun kans maar telkens werden ze...
Ilan van Wilder is één van de nieuwkomers bij het Van Moer Logistics Cycling Team als tweedejaars nieuweling. Ilan blikt tevreden terug op zijn tweede seizoen als renner en heeft zijn doelen voor het nieuwe seizoen gesteld. 1. Wanneer gestart met het wielrennen en hoe bij de sport terecht...
Remco Evenepoel is Europees kampioen tijdrijden geworden in Bnro. De andere Belg Ilan Van Wilder werd tweede Remco Evenepoel legde de 24 km af in een tijd van 29’51”30.  Ilan Van Wilder deed er 30’15”40.
In de driedaagse van Axel was er er gisteren een tijdrit van 12 km. Deze werd gewonnen door Ilan Van Wilder. Ilan won deze tijdrit met een tijd van 14min 58 seconden. Tweede werd Branko Huys met een tijd van 15min 8 seconden. Ilan is na 3 ritten drager van de gele trui. Vandaag staat de laatste rit...
Verschillende Belgische ploegen nemen dit weekend deel aan de ronde van Oostenrijk. Vandaag stond de eerste rit op het programma. Ilan Van Wilder werd 4e en was onze beste Belg. "De eerste rit van de ronde van Oostenrijk was lastig en heel warm maar onze ploeg was heel sterk. Met 5 man in de...
De Belgische junioren hebben een rot WK achter de rug met als rode draad valpartijen. Alle Belgen behalve Xandres Vervloesem maakten kennis met de Noorse wegen van zeer kortbij. Er waren opgaves van Remco Evenepoel (na 3 valpartijen) en Thibaut Ponsaerts (na 2 valpartijen). "We zijn allemaal...