Hubo – Titan Cargo CT klaar voor de volgende stap: In 2020 naar de Road Series

Door Kurt Vermeerbergen op 14 Aug 2019 - 20:16
Printvriendelijke versie

Op dit moment kunnen wij al zeker spreken van een geslaagd wielerseizoen. Het seizoen kwam voor onze ploeg wat traag op gang, dit door de nodige pech. Maar eens half april voorbij begon de motor te draaien. En goed te draaien deze keer! Met enkele overwinningen in kermiskoersen, winnaar van  het puntenklassement in Essor Breton (FR), een podiumplaats in het algemeen klassement én winst in het ploegenklassement in de Triptyque Ardennais, en daarbovenop) de provinciale titel bij de elite zonder contract in Antwerpen mochten we toch stilletjes dromen van een mooie zomer.

En die mooie zomer, die kwam er! Met winst in de GP Belsele, winst in de wedstrijd Schaal Schoeters,  winst in de schaal Indekeu en met een dubbele winst in de Ronde van Vlaams-Brabant kunnen we spreken van 5 grote overwinningen, en dit verdeeld over 4 verschillende renners. Door de grote overwinningen verliezen we onze winst én verschillende ereplaatsen in kleinere koersen misschien een beetje uit het oog. Maar van één ding zijn we wel zeker: we staan er als ploeg! Onze omkadering levert prachtig werk en onze sponsors en partners zijn zeer tevreden.

Dit samenspel is het signaal voor ons om in 2020 de logische stap te zetten naar de Road Series. Ons buitenlands programma blijft hetzelfde alsook de Nederlandse Top Competitie blijft op het programma staan. Concreet betekent dit dat we nog meer de focus gaan leggen op de jeugd, uiteraard gesteund door enkele ervaren en gevestigde waarden.

Het ultieme doel dit wielerjaar blijft nog steeds het winnen van de Beker Van België én daar ook het jongere klassement te verdedigen. Ook het Belgisch Kampioenschap ploegentijdrit staat nog op ons verlanglijstje, en natuurlijk gaan we aanstaande zaterdag voor een mooi resultaat op het Belgisch Kampioenschap.

We wensen onze renners alvast veel succes

Persbericht : Hubo – Titan Cargo CT