Hoe ziet Dovy Keukens – FCC er in 2023 uit?

Door Kurt Vermeerbergen op 3 Dec 2022 - 09:46
Printvriendelijke versie

Dovy Keukens – FCC zal ook volgend jaar opnieuw in het peloton te zien zijn, met dank aan de vaste sponsoren. Dit al voor het elfde wielerjaar op rij! Jawel je hoort het goed! Volgend jaar, na twee jaar afwezigheid wegens corona, vieren we op de ploegvoorstelling het tien + éénjarig bestaan! Het team van voorzitter Frans Delameilleure & sportief manager Jochen Deweer telt volgend jaar 25 renners. Dit zijn vijf renners extra t.o.v. 2022, met dank aan een fiere voorzitter waar de wielersport hem nauw aan het hart ligt .

Regionale streekrenner Nills Pauwels zag een nieuw seizoen niet meer zitten. Het tragisch overlijden van zijn beste vriend Cedric Baekeland zorgde grotendeels voor deze beslissing. De Brit Lewis Bulley, de broers Jens/Niels Van den Heede en Jens Dalle kregen geen contractverlenging. Tot slot verlaat Victor Vercouillie na twee progressieve jaren het team. Hij is rijp om een internationaler programma te gaan afwerken waarbij winst van hem wordt verwacht na twee jaar alles op de koers te hebben gezet.

Het wielerteam trok twaalf nieuwkomers aan waarvan liefst acht beloften. Daarbij West-Vlaams junioren kampioen Thibo Germonprez. Het wordt ook uitkijken wat Ewout De Keyser kan na een schitterend seizoen in 2022. Sprinter Alessio De Maere strandde op ereplaasten in de Flanders Tomorrow Tour & verschillende interclubs. Hij probeert in 2023 beter te doen. Gerben Dewinter zou voor de verrassing kunnen zorgen. Hij kreeg geen contractverlenging bij zijn voormalig team. Kjell Cooman wordt samen met Wannes Dewulf en Ewout De Keyser uitgespeeld in de lastigere koersen. Ex West-Vlaams kampioen Anthony Debuy blijft het team trouw. Alsook de andere zegekapers Jochen Deweer & Ruben De Marez. Laatstgenoemde zou eind 2022 afscheid nemen van de wiersport, maar kwam op zijn beslissing terug. Jochen zou van alle blessureleed verlost zijn die hij opliep bij een valpartij in de winter van 2021. Anthony wordt eind december papa en zal het seizoen iets later starten. Arne Santy verlaat de U23 categorie en wordt elite z/c. De Geluwenaar won afgelopen seizoen één wedstrijd. Hij blijft gemotiveerd en ambitieus. Het wordt ook uitkijken naar Kevin De Meestere. De Anzegemnaar koerst nog niet heel lang maar werd in 2022 knap vierde op het provinciaal kampioenschap U23. Fabrizio Dekoning reed een schitterend najaar en duikt met volle vertrouwen de winter in. De student kinesist zal opnieuw het wielrennen moeten combineren met zijn studies.

De ploeg zal ongeveer hetzelfde programma afwerken als afgelopen jaren. De beker van België wordt opnieuw een belangrijke afspraak. In 2022 werd de ploeg knap tweede op vijventwintig ploegen. De ploegentijdrit in Borlo wordt ook een doel. Daarnaast voegen we weer enkele Nederlandse en Franse wedstrijden aan de kalender toe. Het wordt ook weer uitkijken naar de Franse rittenkoers L’estival Bretonne. In december volgt een kennismaking weekend in Nieuwpoort. De ploegstage in Calpe (SPA) zal plaatsvinden begin februari 2023.

Bestuur 2023
Frans Delameilleure Voorzitter
Jochen Deweer Sportief Bestuurslid
Charlotte Brulez Secretaris

Omkadering 2023
Algemeen & Sportief verantwoordelijke is Jochen Deweer. Tevens zelf ook nog renner binnen de ploeg.
Charlotte Brulez onderhoudt de contacten met de wedstrijdverantwoordelijken.
Filip Hellebuyck, Glenn Bacquaert & Peter De Maere zijn drie ervaren hoofdploegleiders die vol ambitie zitten. Hun verleden als renner kan de huidige renners alleen maar ten goede komen.
Verzorgers blijven Wannes Geldhof, Matthias Verheye & Wim Geldhof.
Mecaniciens blijven Yannick Dejonckere Robin Bauwens.
Flex-medewerker is Alessandro Dewaele.

Rennerslijst 2023
*COOMAN KJELL - U23
CORIJN GIANNI - U23
*DE COSTER JANI -E U23
DE KEYSER EWOUT - U23
DE MAERE ALESSIO - U23
*DEWINTER GERBEN - U23
*DEWULF WANNES - U23
*GERMONPREZ THIBO - U23
*GOOSSENS NICHOLAS - U23
*LEENKNEGT YAURICK - U23
*VAN DE SOMPEL JORI - U23
VANDERPLASSCHEN THIEMEN -  U23
VLEIRICK WARRE - U23
CLEENEWERCK TJORVEN - ELITE
DE MAREZ RUBEN- ELITE
*DE MEESTERE KEVIN - ELITE
DEBUY ANTHONY -ELITE
*DECOTTIGNIES JASON - ELITE
*DECOUTTERE JONAS -ELITE
DEKONING FABRIZIO - ELITE
DEWEER JOCHEN - ELITE
*MAELEGHEER JUSTIN - ELITE
SANTY ARNE -ELITE
SIX FRANKLIN - ELITE
VANDAELE THIJS - ELITE

* = nieuwkomer in 2023