Het Vdp-Hepa cycling team is klaar voor 2022

Door Kurt Vermeerbergen op 16 Nov 2021 - 11:00
Printvriendelijke versie

Het Vdp-Hepa cycling team is vorig jaar januari 2020 opgestart met een compact team van 4 crossers (Julian Siemons,  Nick Peers, Maarten van Staeyen en Joche Herrygers) om hen als team te  groeperen in de verschillende crossen. De ploeg is altijd met de gedachten aan de slag gegaan om de structuur goed te stofferen om hun doel op uitbereiding te kunnen realiseren.  Al snel is Wout Vervoort aangesloten als 5e renner om de ploeg in A- crossen (gezien de pandemie) te kunnen tonen.

"De beperkte startmogelijkheden in cx races en het grotendeels wegvallen van de wegcampagne is ons team met training en een stage in augustus zich gaan focussen op het cx seizen 2021-2022. Groei betekent ook het zoeken van de nodige budgetten om het plaatje rond te krijgen. We  zijn  zeer verheugd om binnenkort hieromtrent meer partners te kunnen presenteren.  In gesprekken met nieuwe en huidige sponsoren is de wens ook uitgesproken om de wegcampagne  zo goed mogelijk en liefst met resultaten door te komen.  Bij aanwerving van nieuwe renners is het  doel van ons team altijd goed ter spraken gekomen.  We zijn daarom ook uitermate blij met de  komst van renners die elkeen en op verschillend terrein hun waarde hebben bewezen.  Kris Boeckmans zal dankzij zijn rijke ervaring als ex-prof onze renners met raad en daad bij staan tijdens onze wegcampagne. ": vertelt teammanager Pieter Lenaerts.
 
"Omdat de filosofie een goede mix is van ervaring en opkomend talent zijn we verheugd dat Bengt Daelmans (zoon van Arne Daelmans) ons als junior vanaf 2022 zal vervoegen. We hebben als team een meerjarenplan opgemaakt, een plan waarbij de focus gericht is op het lanceren en herlanceren van talentvolle renners naar een volgend level."

Samenstelling ploeg:

Renners voor 2022: Julian Siemons, Wout Vervoort, Joachim van Looveren, Stijn Caluwé, Nick Peers, Robbe Willemsens,  Maarten Van Stayen, Joche Herrygers, Cédrick Vandesompel en Bengt Daelmans.
 
Teammanagers: Pieter Lenaerts & Jonas Van den Plas
 
Ploegleider:  Jonathan Van Weverberg

Ploegbegeleider,   Cel Geerts  
 
Performance: Kris Boeckmans