Het Urbano Cycling Team toonde zich in de ronde van Namen

Door Kurt Vermeerbergen op 10 Aug 2021 - 18:49
Printvriendelijke versie

Vorige week woensdag startte de Ronde van Namen voor het Urbano Cycling Team. Voorzitter Dirk Verbestel blikt terug op de laatste 2 dagen van de deze wedstrijd.

"De 4e dag van deze 5-daagse moest er een individuele tijdrit gereden worden. In deze etappe werd duidelijk dat sommige van onze jongens van het Urbano Cycling Team  nog wat werk hebben om ook in deze discipline hun mannetje te kunnen staan. Dit om hun plaats in de rangschikking te kunnen behouden en/of te verbeteren. Felix heeft er alles aan gedaan om zijn 6e plaats in het eindklassement te kunnen behouden, maar werd na zijn verreden tijdrit op een 8ste plek gezet in het eindklassement. Lars Craps wist de snelste tijd neer te zetten in deze discipline van het Urbano Cycling Team en nestelde zich mede hierdoor in de top-20 van algemene eindklassement. Jenno Berkmoes werd uiteindelijk de primus van de dag en werd mede hierdoor dan ook de nieuwe gele truidrager."; vertelt Dirk Verbestel.

"Dag 5 en tevens de laatste dag in deze Ronde Van Namen werd wederom gekleurd (letterlijk en figuurlijk) door onze jongens van het Urbano Cycling Team . De start werd gegeven in het Ardense Doische, waar 4 rondes moesten worden afgelegd en droeg zo verder tot in Namen op de legendarische Citadel van Namen. Doch, mede door het gevolg van de wateroverlast van een paar weken geleden, werd Route Du Merveilleux met zijn kleine kasseien, niet aangedaan. Als alternatief dienden de renners de finale langs de achterkant van de Citadel te berijden en te eindigen. Het werd een massaspurt met de piepjonge Thibau Nys als winnaar van de dag. Jasper Kaesemans mocht de derde plaats bezetten, terwijl een moedige Lars Craps zich een 7de plaats mocht toe-eigenen. Onze veelkunner Han Devos nestelde zich knap op plaats 10. Door deze 3 mooie top-10 plaatsen won het Urbano Cycling Team in deze Ronde Van Namen, editie 2021, voor de 2e maal op 5 dagen het ploegenklassement, vóór tal van gerenommeerde ploegen, waaronder Trek-Baloise de profploegen van oa Toon en Thijs Aerts, Lars Van der Haar en Thibau Nys! Moge we ook opmerken dat het Urbano Cycling Team deze 5-daagse kon eindigen met zijn 7 gestarte renners, wat op zich al een meer dan knappe ploegprestatie is, mede gevoed door een geweldige ploeggeest. Heel fier en trots zijn dan ook het bestuur en zijn omkadering op hun jongens!  Echter sommige renners wordt niet veel rust gegund daar morgen zij ook gaan meedingen voor de dichtste ereplaatsen in de 5-daagse Ronde Van Oost-Vlaanderen."