Het seizoen van Jonas van Osselaer

Door Joeri De Coninck op 11 Dec 2013 - 12:47
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Mooiste momenten : Het eerste dat dan in mij opkomt is Wetteren, als 1ste kaars junior stond ik daar aan de start met nog 277 andere. En ben er over de meet gebold als 25ste tussen heel wat buitenlanders!  Mijn 2de mooiste moment van mijn seizoen was in Sint-Gillis'-Waas, waar ik in mijn 3de koers van het seizoen een 9de plaats wist te behalen.  

Tevreden over seizoen: Langs één kant ben ik wel tevreden van mijn seizoen, ondanks ik een hele winter niet heb kunnen trainen door een knieblessure. Maar langs de andere kant, had ik graag nog wat meer top 10 plaatsen willen bijeen rijden en enkele podiumplaatsen.

Tegenslagen:
Eerst en vooral mijn knieblessure in de winter, waar ik nu gelukkig bijna geen last meer van heb. Een tweede grote tegenslag was in de Ster van de Vlaamse Ardennen, waar ik de laatste dag ben afgevoerd met pijn in de hartstreek. Nadien ben ik nog twee keer ten val gekomen in de Ronde Van Vlaanderen en Knesselare, maar zonder al teveel kleerscheuren !

Winter: In de winter doe ik wekelijks op vrijdag een stabiliteit en rollentraining te Bornem, bij deze, iedereen is welkom! Ik doe op school ook al 12u sport per week dus mijn opbouw voor het volgende seizoen gaat iets langzamer dan andere. Af en toe kan ik het mij toch niet laten en maak ik samen met mijn papa een ritje met de mountainbike.

Doelen volgend seizoen : Ik zou graag mijn eerste overwinning ooit laten optekenen, ook wil ik sterk voor de dag komen in interclubs. En samen hoop ik met mijn vriendin op een prachtig wielerseizoen zonder al teveel pech!

Gerelateerde artikels

Jonas Van Osselaer zal in 2015 deel uitmaken van het beloftenteam van Rudyco - Janatrans Cycling team. Volgend jaar zal ik uitkomen voor de belofte formatie van het Rudyco - Janatrans Cycling team. Ze bieden me een mooi programma aan. Bij Rudyco kan ik me rustig verder ontwikkelen zonder druk en...