Het seizoen van Christophe Sleurs

Door Kurt Vermeerbergen op 4 Nov 2013 - 16:28
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Voor mij was het mooiste moment het Bk tijdrijden omdat ik heel wat tegenslag heb gehad in de voorbereiding naar het BK tijdrijden. Een valpartij achter de brommer 10 dagen voor het Bk was niet echt een welgekomen geschenk maar ik ben wel blij dat ik uiteindelijk op het podium stond achteraf gezien.

2. Vind je u seizoen geslaagd ? Ik heb op zich een goed seizoen gehad maar er zat meer in. Ik heb vaak in dienst van de ploeg gereden en vaak daar misschien teveel werk opgeknapt waardoor ik zelf tekort kwam om een mooi resultaat neer te zetten.

3. Met welke tegenslagen kreeg je dit seizoen te maken? In het begin van het seizoen heb ik 2 wedstrijd moeten afzeggen door maagklachten. Ik ben 8 weken aan het sukkelen geweest met een knieontsteking waardoor ik giro de frulli moest afzeggen. De week voor omloop het nieuwsblad kwam ik ten val in Binderveld waardoor ik hier weer moest forfait geven omdat de zwelling nog te pijn deed op mijn scheenbeen. Toen zijn we begonnen naar het BK tijdrijden te werken en daar liep het mis 10dagen voor het BK door een valpartij achter de brommer.

4. Hoe breng je de winter door ? Ik ga vooral deze winter veel stabilisatie training doen en veel duurtrainingen. Verder ga ik nog op stage in december en nog een keer met de club.

5. Wat zijn de doelen voor volgend jaar? De doel heb ik nog niet bepaald ik ga het samen met mijn trainer bespreken op de stage en dan gaan we ook kijken wat er mogelijk is welke wedstrijden mij het best liggen en dan gaan we daar naar toe werken.

Gerelateerde artikels

Ik heb gekozen voor deze ploeg omdat ze zeer professioneel bezig zijn met hun renners en ze rijden een zeer mooi programma. Ik denk dat ik hier zeer veel kan leren. Ook enkele ploegmakkers ken ik al en ik denk dat het een zeer hechte groep die voor elkaar willen vechten dat is zeer belangrijk voor...
Naar goede gewoonte in Dilsen-Stokkem stonden er voor de elites & beloften maar liefst 33 ronden op het menu van elk 3,333 km... Goed voor net geen 110 km. Een bijzonder kleine maar bochtrijke omloop dus. 80 renners stonden klaar om de start te nemen.  Ook naar goede gewoonte ligt de...