Herman Brinkman sluit seizoen af met zege in Aalter-Lotenhulle

Door Kurt Vermeerbergen op 4 Oct 2015 - 20:37
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Herman Brinkman won vandaag de nieuwelingenwedstrijd in Aalter-Lotenhulle. Het is voor de Nederlander zijn eerste zege. Volgend jaar start hij als junior voor het Belgische Young Cycling Team.

"Het was een zware wedstrijd en een grote ronde waar er hard werd gereden. Het was moeilijk om vooraan te komen als je tussen het peloton zat want het was erg smal en er deden 120 renners mee. Kortom een lastige wedstrijd. De laatste ronde werd er paar keer aangevallen maar beide werden terug gepakt. Ik zat de laatste kilometer niet echt in de juiste positie maar door wat risico's te nemen kwam ik de laatste 200 meter als eerste door de bocht en sprintte zo hard als ik kon en won met dik 3 lengtes. Ben heel erg blij want dit was mijn laatste wedstrijd van het seizoen en mijn eerste overwinning dus heb mijn seizoen mooi afgesloten.": aldus Herman.

De Nederlander Herman Brinkman zal volgend seizoen de kern van het Young Cycling Team versterken. "Ik heb voor deze ploeg gekozen omdat ik zag dat Young Cycling Team nog 2 renners zocht die goed kunnen klimmen. Ik vind het heel leuk om te klimmen en is één van mijn sterkste kanten. Graag...