Herdenkingsprijs Jean – Pierre Monseré in Retie, dé september-klassieker

Door Kurt Vermeerbergen op 16 Sep 2019 - 07:44
Printvriendelijke versie

Woensdag as, 18 september, wordt in Retie de jaarlijkse Herdenkingsprijs Jean – Pierre Monseré betwist. Dit jaar is dat al de 49e uitgave van deze wedstrijd. Een individuele wedstrijd met een grote ronde van stad – tot – stad van 70 km en een lokale finale van 10 ronden van 7 km. Goed voor 140 km wielerplezier in de Kempen. De laatste jaren was het eerder een herfstklassier met regen, wind. Maar het weer heeft geen enkele organisator in de hand. De wedstrijd kan altijd op een groot aantal deelnemers rekenen uit binnen – en buitenland. Renners noemen de wedstrijd in Retie als speciaal: ook de winnaar van vorig jaar Glenn Debruyne beaamde dat in z’n interview na de wedstrijd. Hopelijk krijgen we weer een mooie naam op de rijkgevulde erelijst.

Inschrijven en starten doen we op de Markt, aankomst en uitbetaling aan de aankomstlijn.

Start om 14.20 uur op de Markt in Retie, aankomst omstreeks 17.25 uur aan Gemeenschapscentrum Den Dries in de Kerkhofstraat. Aan de aankomstlijn worden verschillende premies verdeeld: einde grote ronde 50 euro, einde lokale ronde 1, 3, 5, 7, 9 telkens 25 euro!

De grote ronde gaat over grote wegen: Retie – Kasterlee – Lichtaart – Tielen – Gierle – doortocht aan het monument van Jean – Pierre Monseré – Lille – binnendoor terug naar Ijsboerke – Tielen – Lichtaart – voorbij Bobbejaanland – De Zegge – Geel Ten Aard – Sas 7 – Dessel ‘Industriepark Stenehei’ – Dessel – Witgoor – Mol ‘De Maat’ – Mol ‘Postel’ – Ophaalbrug Brug 2 (smalle doorgang + niveauverschil) – Retie.

De eerste doortocht aan de aankomstlijn is voorzien om 15.55 uur.

In afwachting is er de kans voor amateurs en masters om hun wedstrijd te betwisten! Start en aankomst, inschrijven en uitbetalen aan GC Den Dries, Kerkhofstraat. Om 14 uur wordt de start gegeven van 9 ronden van 7 km. Ook hier is er elke ronde een premie van 10 euro te verdienen.

De organisatie is in handen van Kon. Wielerclub De Zonnestraal uit Retie.