Guillaume Seye: "Zonder mijn ploegmaats had ik deze droom niet kunnen realiseren"

Door Kurt Vermeerbergen op 1 Aug 2016 - 21:06
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Guillaume Seye behaalde in de Ronde van Vlaams-Brabant, welke gisteren eindigde de gele trui als winnaar van het algemeen klassement maar ook de witte trui als beste jongeren U23. Guillaume vertelt aan cyclingsite.be hoe hij deze vijfdaagse wedstrijd beleefde.

Ik keek met een goed gevoel uit naar deze 5-daagse, vorig jaar reed ik hier ook al een goede wedstrijd dus dat gaf vertrouwen voor dit jaar. Ook een meerdaagse wedstrijd met een tijdrit is beter voor mij omdat dit toch mijn specialiteit is en ik daar misschien tijd kan nemen op mijn concurrenten.

De 1ste dag scheurde het peloton in 2 delen op de 3e klim. Ik wist dat ik daar niet te ver mocht  zitten omdat het daar zéér smal is. Met dit deel van het peloton reden we naar de vroege vluchters. In de plaatselijke ronden waren er telkens aanvallen maar deze droegen nooit echt ver. De laatste 3 km plaatste ik dan mijn aanval en enkel Mannaerts Jelle en Timothy Stevens konden nog over mij gaan. Mooie 3e plaats dus en de witte trui als beloning vandaag.

Donderdag reden we te Stok, doel was geen tijd te verliezen op de concurrentie met het oog op de tijdrit van morgen(vrijdag) Het werd een pittige wedstrijd door de strakke zijwind, halverwege de wedstrijd was er een hevige tempoversnelling en het peloton lag weer in 2 delen. Ik reed eerst weg met een mooie groep van 24 met alle truien en dacht dat we weg waren maar het peloton pakte ons jammer genoeg terug. De laatste 2 ronden rijdt er nog een groepje weg waar ik jammer genoeg niet bij ben.  Dit groepje mag spurtten voor de zege. We eindigen met het peloton op 19 seconden en ik verlies de witte trui. Ik sta nu 6e in het klassement op amper 10 seconden van de leider en witte trui drager.

Vrijdag rijden we de tijdrit te Landen van 8.8km misschien wat kort maar hier keek ik toch naar uit. Doel was om de leidersplaats te veroveren en zo ook de witte trui terug te bemachtigen. Ik deed 11.16min over de tijdrit en haalde een gemiddelde van 47 per uur, ik was 3e tijdens de tijdrit de winnende tijd was 11.10min. Niemand van de top 5 reed sneller dan mij en ik pakte genoeg tijd op de renners voor mij om de leiderstrui te nemen en ook de witte. Het was wel spannend want Julien Van Den Brande staat op amper 3 seconden en Timothy Stevens op 6 seconden. Top 20 staat binnen de minuut van mij.

Zaterdag mocht onze ploeg dus vol aan de bak tijdens de rit te Leefdaal. Vroeg in de wedstrijd reed er een kopgroep weg met toch 2 gevaarlijke mannen voor het klassement. We hielden deze kopgroep binnen schot en lieten ze niet echt ver weg rijden. De laatste ronde grijpen we ze terug , ik moet zelf nog een paar aanvallen counteren maar alles komt samen en zo krijgen we een massaspurt. Ik behoud de leidersplaats en de witte trui, missie geslaagd.

Op naar Pepingen waar de laatste rit op het programma stond,  zou ik eindwinnaar kunnen worden? Er waren nog veel kanshebbers dus het zou een nerveuze wedstrijd worden. Ik reed constant vooraan het peloton met onze ploeg, waren een paar keer mee in een ontsnapping maar nooit kregen we veel ruimte. Er konden 15 renners wegrijden met enkele gevaarlijke mannen bij normaal was dit geen waar geweest want ik zat er ook bij met 2 ploegmaten maar reed jammer genoeg lek toen we weg waren met deze groep.  Ik reed trouwens 3 keer lek tijdens de laatste dag. De ploeg moest vol aan de bak, ik zag het eerlijk gezegd niet meer goed komen en dacht dat ik alles ging kwijt zijn. Bij het ingaan van de laatste ronde hebben we nog een achterstand van 50 seconden op de koplopers, Julien van Den Brande was ook weggereden en die reed 20 seconden voor ons uit. Maar tijdens de laatste ronde(14.5km) reed het peloton zo hard dat we de koplopers toch nog konden inrekenen op amper 2 km van de finish. Het werd een massaspurt en ik finishte in het peloton op dezelfde tijd. Ik reed met mijn armen in de lucht over de finish ik wist dat het binnen was, wat een ontlading!

Ik win als 19-jarige en 2e jaars belofte de Ronde Van Vlaams-Brabant en wordt opvolger van Sven Nijs. Een droom komt uit. Als  ploeg winnen we ook nog eens het ploegenklassement, van een geslaagde 5daagse gesproken!
Ik wil héél de ploeg en entourage  van Efc-Etixx bedanken voor hun bijdrage  en inzet tijdens deze 5daagse, zonder mijn ploegmaats had ik deze droom niet kunnen realiseren.

Nu woensdag rijdt ik de Ic te Zillebeke en zondag de topcompetitie wedstrijd de Antwerpse Havenpijl. 14 Augustus staat dan het Bk voor beloften U23 te Stabroek op het programma.

Gerelateerde artikels

"Ik heb altijd al gezegd vanaf laatstejaars aspirant als Avia Crabbé Cycling Team komt dan zeg ik toe. Dit jaar zijn ze gekomen en heb ik geen moment getwijfeld" aldus Guillaume Seye. In totaal behaalde Guillaume 4 overwinningen als eerstejaars junior. Zelf je transfer bekend maken? Mail naar...
Met 73 juniores werd er gestart te Vinkt. Door het uitstekend ploegenspel van het Avia Crabbé team mocht Guillaume Seye een overwinning aan zijn palmares toevoegen. "De eerste ronde was het opschuiven geblazen. In de 2e ronde is mijn ploegmaat Herman Van Houcke weggereden met 6 man, bij het...
"Vandaag in Kooigem regende het aanvallen maar uiteindelijk lukte het niemand om het verschil te maken. Rond halfweg koers plaatste ik een versnelling en waren we met twee weg en konden we ongeveer 15 sec. voorsprong nemen. Na twee ronden kwamen nog 6 renners aansluiten. We konden max. een...
"Gent-menen was geen makkelijke koers. De koers is gespaard gebleven van grote valpartijen en de wind speelde een belangrijke rol. Er reed een mooi groepje weg na 30 km, maar ik dacht de koers is nog lang en er kan nog vanalles gebeuren. Maar toen ik Bram en Vincent zag wegrijden wist ik dat ik ook...
Guillaume Seye zal de overstap maken bij de beloften bij het team VL Technics-Abutriek. Guillaume zijn zegeteller staat momenteel op 4. "Ik heb gekozen voor VL Technics-Abutriek omdat het het een mooie ploeg is om te starten bij de beloften. Ik wil ook Avia Crabbé bedanken voor het mooie seizoen...
1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Mijn mooiste moment was zeker mijn overwinning in de klassieker Gent-Menen. Je wordt aan een dopingcontrole onderworpen en daarna was er nog een receptie en dan begint je overwinning pas echt door te dringen. Mijn andere overwinningen horen...