Greg Luyssen: "Ik zou graag het BK bij de Westhoek winnen"

Door Kurt Vermeerbergen op 20 May 2015 - 11:47
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Greg Luyssen (CT Spider King Ieper) heeft de eerste zege op zijn palmares staan na zijn overwinning in Abele. Greg, die vorig jaar met het wielrennen is gestart, heeft nog enkele doelstelling voor dit seizoen.

1. Wanneer ben je gestart met wielrennen ? Hoe bij de sport terecht gekomen? Ik ben gestart door mijn vader die heel goede renner is bij de masters en 2x wereldkampioen is geweest. Zo was het redelijk zeker dat ik zou starten met wielrennen.

2. Hoe kijk je terug op je seizoen als eerstejaars nieuweling dat tevens je eerste was?  Het is het eerste jaar dat ik bij de wielerbond start. Vorig jaar als 1ste jaar nieuweling gekoerst in de Westhoek.

3. Hoe kijk je terug op het provinciaal kampioenschap? Tevreden met je uitslag of zat er meer in? Ik ben redelijk tevreden van mijn provinciaal kampioenschap. Ik ben 15e geworden en heb me getoond en de sprint aangetrokken voor mijn goede vriend en ploegmaat Arend Dejonghe.

4. Hoe kijk je terug op het Vlaams kampioenschap? Tevreden met je uitslag of zat er meer in?  Vlaams kampioenschap heb ik niet gereden omdat ik geen vervoer had.

5. Je won de wedstrijd in Abele. Verwacht of kwam deze zege totaal onverwacht? De zege had ik wel verwacht in Abele want ik werd al 2x 2de dus ik wist dat ik het kon.

6. Naar welke wedstrijden wil je dit seizoen verder pieken? Ik zou graag het BK bij de Westhoek winnen en hopelijk ergens een koers winnen bij de wielerbond.

7. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Tijdrit is nog redelijk goed, maar om nu te zeggen dat ik een tijdrit kan winnen, neen. Een top 10 plaats zou al goed zijn in een tijdrit.

8. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Klassiek renner en sprinter.

9. Spurt of solo? Waarom? Ik durf wel eens demarreren op het laatste maar voor de zekerheid gok ik toch liever op mijn sprint.

10. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind? Waarom? De wedstrijden door weer en wind liggen me wel want afzien doe ik graag!

11. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Ik ga content zijn als ik nog een paar keer top 10 kan rijden bij de bond. En hopelijk eens één winnen als ik slim koers want aanvallen en koers maken doe ik graag.

Gerelateerde artikels

Zondag staat er weer een nieuwe interclub voor junioren op het programma, namelijk de Guido Reybrouck Classic Moerkerke-Damme. Greg Luyssen verdedigt er de kleuren van het Spider King EFC L&R Trek. "Ik hoop zo dicht mogelijk te kunnen eindigen. De laatste weken zie ik dat mijn conditie en...
Greg Luyssen zal in het nieuwe seizoen een frisse start maken als tweedejaars belofte bij het Tops Antiek - Glascentra Hct. "Ik heb gekozen voor Tops Antiek - Glascentra Hct omdat ik terug opzoek ben naar mezelf. Ik legde mezelf veel te veel druk op dit seizoen waardoor het allemaal tegen...
Greg Luyssen werd vandaag Belgisch kampioen in het Criterium van de Westhoek. Voor Greg was dit een doel dat hij in het begin van het seizoen had voorop gesteld. "1ste ronde waren er 3 weg met een sterke Jeremy Dutoo en ik ben er alleen naartoe gereden. Ze kwamen terug en dan was het heel...
Begin augustus won Greg Luyssen het Belgisch kampioenschap in het Criterium van de Westhoek voor de nieuwelingen. Greg zal volgend seizoen als junior starten bij Spider King - EFC. "Nadat ik hoorde dat het niet goed ging bij ct Spider King Ieper hoorde ik dat Youri een ploeg zou starten....
In West-Vlaanderen stond het clubkampioenschap  gepland in Meulebeke. Bij de junioren mocht Greg Luyssen het zegegebaar maken. "De eerste ronde werd er wat rondgekeken en prikken uitgedeeld. Bij het ingaan van de 3e ronde ben ik solo proberen weg te geraken maar dat lukte niet en alles...
Greg Luyssen behaalde vandaag zijn allereerste zege sinds hij vorig jaar met koersen is gestart. De tweedejaars nieuweling van CT Spider King Ieper was in Abele de snelste. "De koers brak open na 3 ronden toen ik aanviel op het heuveltje. Een halve ronde verder kwam Seppe Aneca en Dwight...