GP Monseré - Minali "Ik kijk uit naar Nokere Koerse"

Door Kurt Vermeerbergen op 7 Mar 2021 - 17:16
Printvriendelijke versie

In de GP Jean-Pierre Monseré (1.1, 7/03) trokken negen renners in de eerste van tien ronden tussen Hooglede en Roeselare in de aanval. Op het 19,4 kilometer lange parcours met als enige hindernissen Hoogledeberg en de kasseien van Gitsberg bouwden ze een maximale voorsprong van meer dan  3 minuten uit. Op de zin voor offensief van de overige renners was het wachten tot de voorlaatste ronde, wanneer de vroege vlucht bij de lurven gevat werd.

Deze tempoversnelling ging gepaard met heel wat nervositeit en bijhorende valpartijen. Jasper De Plus en Ludwig De Winter verloren op deze manier het contact met het peloton, even voordat Kévin Van Melsen met een lekke tube aan de kant stond. Riccardo Minali kon in de sprint wel nog rekenen op Wesley Kreder en Pieter Vanspeybrouck, die hem perfect naar de laatste 500 meter loodsten. Tim Merlier sprintte enkele dagen na zijn overwinning in de GP Le Samyn met overmacht naar de zege. De Italiaan van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux duikte de top 5 binnen.

Riccardo Minali: " De finale van de wedstrijd ging echt heel snel, maar ik werd heel goed door de ploeg omringd. In de laatste ronde verloor ik namelijk slechts één keer het contact met Wesley en Pieter. Ze brachten me in de laatste kilometer in een ideale positie, waardoor ik een perfecte sprint kon rijden. Deze 5e plaats lijkt me dan ook het hoogst haalbare, dus ben ik tevreden over deze wedstrijd! Mijn volgende afspraak is opnieuw op Vlaamse bodem, ik kijk al uit naar Nokere Koerse! "

Foto : Cycling Media Agency