Glenn Loenders: "Selectie voor Parijs-Roubaix is een droom die uitkomt"

Door Kurt Vermeerbergen op 1 Apr 2015 - 20:37
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Glenn Loenders heeft zich al laten opmerken in diverse wedstrijden tijdens de maand maart. Voor Glenn is de selectie voor Parijs-Roubaix een droom dat uitkomt.

1. Hoe verliepen de voorbereidingen naar het seizoen toe? Tevreden? Mijn voorbereiding voor dit seizoen is zeer goed verlopen.  Ik heb deze winter goed kunnen trainen. We zijn met de ploeg ook op stage naar Spanje geweest waar we goed hebben kunnen trainen om zo goed mogelijk aan het seizoen te kunnen beginnen.

2. Je zegeteller van het seizoen staat al op 2 ondanks dat het seizoen amper 4 weken oud is. Had je dit verwacht? Ik heb mij goed kunnen voorbereiden voor de seizoenstart, maar om al meteen 2 overwinningen te pakken had ik niet verwacht.

3. Naar welke wedstrijden wil je dit seizoen pieken? Ik probeer vooral naar de kampioenschappen te pieken en een aantal grote wedstrijden en rondes.

4. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten, welke toch belangrijk zijn in diverse ronden? Wil je van het tijdrijden een specialiteit maken? Ik ga mij dit jaar iets meer op het tijdrijden focussen omdat het een belangrijk onderdeel is in rondes als je klassement ambities hebt.

5. Aan welke buitenlandse wedstrijden zou je willen deelnemen met je ploeg en waarom? Ik zou dit jaar wel een paar buitenlandse wedstrijden met de ploeg willen rijden, om mij ook eens te meten met buitenlandse renners.

6. Wil je ook selecties afdwingen voor de nationale ploeg? Welke ? Ik hoop dit jaar op een paar selecties voor de nationale ploeg. Mijn eerste selectie heb ik nu al beet met een selectie voor Parijs-Roubaix. Parijs-Roubaix rijden is een droom die uitkomt want het  is de mooiste wedstrijd voor juniors van het jaar en deze wedstrijd maak je misschien ook maar ‘1' keer mee in je carrière.

7. Hoe combineer je uw studies met het wielrennen? Op dit moment valt het wel mee om mijn studies te combineren met wielrennen. Maar vanaf volgend jaar op de hogeschool zal het moeilijker worden en dan zal vooral de planning belangrijk zijn om ze allebei te doen slagen.

8. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Ik beschouw mezelf als een aanvallend type renner. Volgens mijn trainer ben ik wel een ronde renner want kan redelijk goed tijdrijden en klimmen.

9. Ben je bijgelovig? Wat zijn de kenmerken? Ik ben wel bijgelovig ja. Ik heb een ketting met een kruisje aan en voor de start maak ik altijd een kruisteken.

10. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Ik ga tevreden zijn als ik een constant en sterk seizoen heb kunnen rijden waarin ik me goed heb kunnen laten zien in de koersen die ertoe doen. Zo hoop ik dat ik een contract kan krijgen bij een goede beloften ploeg.

Gerelateerde artikels

"Het was een lastige koers en omdat we maar met een 30tal renners waren maakten de koers nog zwaarder. Er werd vanaf de start direct tempo gereden. Er waren verschillende aanvallen heel de wedstrijd door met ook verschillende van mij. Maar omdat ik zondag had gewonnen reden ze allemaal op mijn wiel...
Er tekenden 73 juniors present voor de wedstrijd te Brustem voor een wedstrijd van 80 km, een lus van 62 km en 3 plaatselijke ronden van 6 km. Onmiddelijk na de start lag het tempo zeer hoog. Na enkele kleine prikjes konden enkele renners er in slagen om een kloof te slaan. Een groep van 8...
Glenn Loenders heeft zijn eerste provinciale trui in het bezit sinds hij gestart is met wielrennen. Glenn was vandaag de sterkste belofte op de wedstrijd tellende voor het provincuaal kampioenschap. "We stonden met 118 deelnemers aan de start in Kerniel. Deze wedstrijd telde mee voor het...
Je behaalde je vijfde seizoenzege op de weg in Riemst. Speciaal naar deze periode gepiekt omdat je op korte tijd toch al enkele zeges hebt behaald? Of is de topconditie iets te laat gekomen? Ik had naar de vakantie periode gepiekt en in het bijzonder het Belgisch kampioenschap op de weg. Ik had...
Met net geen 100 werd er zondag gestart voor de 4e Grote Prijs Tessenderlo georganiseerd door Rikke van Meensel rond Campus Russelberg. Voor Rikke was deze wedstrijd zijn GIP voor het huidige schooljaar. Op het zware parcours werd het een echte afvallingskoers. Na enkele ronden moesten de eerste...
Glenn Loenders zal als tweedejaars junior in 2015 de kleuren verdedigen van het Davo Cycling Team. Van begeleiding en materiaal en programma was Davo Cycling Team de beste keuze. Glenn wil de mensen van Sport&Moedig Genk bedanken voor de afgelopen 2 jaren. Wil je ook je transfer aankondigen...