Glenn Debruyne: Mijn vorig seizoen evenaren

Door Kurt Vermeerbergen op 16 Mar 2013 - 09:20
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Glenn Debruyne uit Vilvoorde won vorig weekend onverwacht de wedstrijd in Zingem. Glenn rijdt voor het WK Noord-West-Brabrant.1. Hoe blik je terug op vorig seizoen?

Ik ben meer dan tevreden over het afgelopen seizoen, het was veel beter dan dat ik had verwacht. Als 2ejaars nieuweling had ik 1 overwinning behaald, en dan nog met geluk...verder had ik ook nog 12 top-10 plaatsen verzameld waaronder 4 top 5 plaatsen. Ik had altijd wel de vechtlust, maar was gewoon niet sterk genoeg. Als 1stejaarsjunior kon ik dat plots veel beter, al in de 1ste wedstrijd van dat seizoen werd ik 5e, de week erna won ik al, na een solo van 28km. Dat had ik nooit verwacht dat zoiets mij ooit ging lukken, verder bleef ik regelmatig presteren en aanvallend koersen. Zo sloot ik mijn seizoen af met 3 overwinningen waarbij ik ook de provinciale titel Vlaams-Brabant voor 1stejaars junior kon veroveren. Ook 25 top 10 plaatsen waaronder 14 maal top 5 plaatsen kon ik laten opschrijven. Voor mij was dat gewoon super, beter kon gewoon niet.2. Wat vind je zelf u hoogtepunt en je grootste teleurstelling van seizoen 2012?

Het hoogtepunt van 2012 is persoonlijk voor mij de overwinning in Mazenzele, die overwinning kwam zo onverwachts en op een manier dat niemand had kunnen dromen. Alhoewel mijn provinciale titel ook hoog in te schatten valt natuurlijk.  De grootste teleurstelling vond ik de ic in Zemst. Zemst was zo goed als een thuiskoers voor mij , en ik kende de kasseistrook waar we elke plaatselijke ronde over moesten zeer goed. Op training vloog ik erover, maar in koers...  werd ik pas 104e , net niet uit koers genomen. Dat vond ik toen echt gênant.3. Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen?

Eigenlijk heb ik me ongeveer hetzelfde voorbereid als het jaar ervoor. Veel krachtoefeningen ook, in de fitness.

4. Heb je merkbare progressie gemaakt deze winter ten opzichte van vorig jaar en welke is dit?

Ik voel wel dat ik ergens progressie heb gemaakt,precies alsof ik ' een groter verzet kan draaien'. Aan mij om te bewijzen of het zo is in de koers natuurlijk.5. Wat zijn je doelstellingen voor het komende seizoen?

Mijn doelstelling voor dit seizoen is dat ik me wat meer bewijs in de grote koersen. Vorig jaar werd ik al eens 8ste in de ic te Korbeek-Lo ,dit seizoen heb ik al een 5e plaats behaald in Tienen-Zepperen , mijn beste plaats in een ic ooit. Ik spreek niet erover om ooit een ic te winnen, maar regelmatiger in de top 10 komen bijvoorbeeld is al zeer fijn, dat telt nog altijd als een overwinning in een kermiskoers in mijn ogen..6. Wanneer is het seizoen geslaagd voor je?

Mijn seizoen zal geslaagd zijn als ik al zeker mijn vorig seizoen evenaar.7. Welke parcours zijn je favorieten/ wat zijn je sterkste punten in wedstrijd?

Mijn favoriete parcoursen zijn de parcours dat niet vlak zijn, maar dat ook niet gemaakt zijn voor de klimmers. Een parcours waar je in open vlaktes moet beuken tegen de wind in , en waar wel eens een stukje vals plat in komt. Een echt sterk punt heb ik feitelijk niet..ik kan wel alleen een gat rijden in koers , maar een tijdrit winnen zal ik niet. Ik kan snel zijn aan de meet, maar massasprints winnen is ook al niet aan mij besteed.8. Je won ook al een wedstrijd. Had je dit al zo vroeg in het seizoen verwacht?

Dat ik al won in Zingem was wel onverwacht. Ik wist dat mijn vorm zeker niet slecht was, maar een koers winnen is niet simpel, daarbij ging ik naar de meet met een kopgroep waarbij de snelle Arne Van Roosbroeck, die ik vreesde voor de spurt. Maar blijkbaar kan ik rap genoeg zijn in een klein groepje, waar ik heel blij mee ben uiteraard. Nu heb ik al een zege, die kan niemand me nog afpakken , eigenlijk is zo'n eerste vroege overwinning een verlossing , want je hebt eentje binnen , er valt redelijk wat druk weg van de schouders.9. Wat verwacht je van de kampioenschappen?

Mijn verwachtingen voor de kampioenschappen leg ik niet te hoog, het pk nog een keer winnen zou fantastisch zijn. Een provinciale titel stelt niet zo heel veel voor, maar je rijd dan toch rond in een andere mooie trui. Bij het  BK hoop ik gewoon dat ik een goede koers rij, een resultaat wil ik daar niet op plakken , omdat ik weet dat ik helemaal geen topper ben , en aan de start van het bk staan natuurlijk de grote kleppers, de echte toppers. Maar misschien in een goede dag dat ik ze het vuur aan de schenen kan leggen? Laat ons hopen in ieder geval .10. Is er nog een wielerdroom die je koestert? En/of wedstrijd die je dolgraag zou willen winnen?

Een wielerdroom heb ik niet echt, maar ik hoop wel dat ik elk jaar blijf groeien en sterker word, en dat ik hopelijk ooit prof mag worden, want ( buiten voor de liefde voor de fiets) daar doen we het toch voor? En als ik dan echt een wedstrijd moet zeggen dat ik dolgraag zou willen winnen dan, dan ga ik voor Parijs-Roubaix. maar we zullen om te beginnen al eerst eens proberen een prijs rijden in de ic's dit jaar zeker :-)

Gerelateerde artikels

Glenn Debruyne liet zondag op het Belgisch kampioenschap in Stabroek al een sterk staaltje zien van zijn kunnen. Vandaag in Temse toonde hij opnieuw zijn krachten en ditmaal met succes. Glenn behaalde er in de sprint zijn 5e zege van het seizoen. "Ik wist van bij de start dat het een...
Glenn Debruyne (CT2020) behaalde afgelopen zondag de jongerentrui in Gent-Staden. Vandaag behaalde hij een 20ste plaats te Gooik waar 158 aan de start stonden. 1. Hoe verliep voor jouw de voorbereiding op het nieuwe seizoen? Mijn voorbereiding liep zeer goed. Ik ben niet ziek geweest en heb...
Glenn Debruyne kijkt terug op een mooi seizoen als eerstejaars belofte ondanks de vele pech. Voor volgend jaar wil Glenn graag toch enkel piekpunten in zijn seizoen inbouwen. 1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? In mijn seizoen beschouw ik de momenten dat ik mee koers kon...
  Glenn Debruyne uit Vilvoorde heeft zijn eerste seizoenszege op zak. Glenn won de wedstrijd in Zingem. Verslag Glenn Er waren 74 deelnemers , meteen van de 1ste ronde waren er 3 aanvallers ( ik denk dat het stuk voor stuk Hollanders waren). Het duurde niet lang vooraleer de 1ste de...
  Vandaag scheen het zonnetje goed in Sint-Joris-Weert maar er was veel wind ! We vertrokken met 69 deelnemers. Al in de 1ste ronde wou ik niet echt iemand laten rijden en ondernam zelf ook wel wat pogingen. In de 2e ronde was het al menens, 3 man was een mooi kloofje aan het rijden en ik...
In Puurs was de zege weggelegd voor Glenn Debruyne. Hij won de spurt tegen Michael Adriaensen. Jelle Cant eindigde op de derde plaats. De laatste zege van Glenn dateert al van bij de junioren, zo'n 3,5 jaar geleden. "Van in het begin lag het koerstempo hoog , waarbij er niet meteen...