Gilles Willems: "In 2018 meer gaan aanvallen en initiatief nemen"

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Jan 2018 - 16:32
Printvriendelijke versie

Gilles Willems is zowel actief op de weg als in het veld. Gilles blikt met ons vooruit op zijn wegseizoen  en blikt ook terug op zijn afgewerkte crossen.

1. Welk waren voor u de hoogtepunten van het wegseizoen 2017?
Zeker mijn 10e plaats in Prins der Nieuwelingen en enkele goede top tien sprints in de 3daagse Cyclassics Hamburg, ook het Vlaams kampioenschap was goed.

2. Ben je tevreden over vorig seizoen of had er meer ingezeten?
Over het algemeen wel maar misschien had er meer ingezeten op het Limburgs en Belgisch kampioenschap.

3. Je hebt ook verschillende crossen afgewerkt deze winter. Hoe kijk je hier op terug?
Met een dubbel gevoel. Enerzijds heb ik een goede periode september tot en met november gehad waaronder mijn overwinning in Nossegem en enkele podiumplaatsen maar anderzijds werd ik ziek begin december en was het goed gevoel weg.

4. Hoe was het BK te Koksijde voor je, was dit de laatste cross van het seizoen voor je?
Gewoon niet goed. Mijn start was zelfs nog goed en kon rond de 10e plaats aanklampen. In de 3de ronde een foutje in het zand en de aansluiting voor de 14e plaats verloren. Het was volledig op in de laatste ronde, het ging gewoon niet meer. Ik ga nog 2 crossen rijden, deze week in Diest en daarna Meer-Hoogstraten want dit is de laatste cross van de Moedige Veldrijder.

5. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Wil je hierin nog verbeteren ?
Door het crossen heb ik hieraan nog niet kunnen aan werken. Mijn tijdrit in Hamburg was zeker niet slecht maar ik weet dat ik hierin nog veel kan verbeteren.

6. Op welke punten wil je dit jaar progressie boeken op de weg?
In mijn 2e jaar als nieuweling wil ik zeker meer gaan aanvallen, meer initiatief nemen. Ook mijn klimcapaciteiten wil ik verbeteren, zeker voor wedstrijden zoals de Kleebergchallenge en de 2daagse Rund um Weilburg.

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven?
Mijn ploegleider noemt mij een allrounder. Mijn sprints waren redelijk goed en bergop kan ik ook mee maar ik besef dat in 2018 alles bevestigd moet worden.

8. Heb je al bepaalde doelen voorop gesteld voor seizoen 2018?
In de wedstrijden maart/april zoveel mogelijk proberen aan te vallen en te leren koersen. Daarna proberen zoveel mogelijk wedstrijden van de Topcompetitie en Interclubs te rijden. Voor mij is het Limburgs kampioenschap en natuurlijk het Belgisch kampioenschap in Liedekerke een groot doel.

Gerelateerde artikels

Met 45 moedige nieuwelingen werd er gestart in Nossegem op het zware parcours van de Patattencross.  Gilles Willems was onmiddellijk één van de sterkste renners en kon uiteindelijk een klein kloofje slaan op Nando De Rijck. Ondanks enkele sterke pogingen van Nando kon hij niet bij de leider...