Gilles Vercruysse: "Mijn sprint en mijn positionering in het peloton verbeteren in 2017"

Door Kurt Vermeerbergen op 13 Dec 2016 - 20:24
Printvriendelijke versie

Gilles Vercruysse is volgend seizoen één van de renners welke de overstap maakt naar de junioren. Gilles sloot zijn seizoen als nieuweling af met 2 zeges.

1. Hoe ben je bij het wielrennen terecht gekomen? Ik heb eerst 8 jaar gevoetbald, maar ben moeten stoppen wegens te veel blessures. Daarna heb ik gekozen om wielrenner te worden.

2. Je mocht als tweedejaars nieuweling 2 keer het zegegebaar maken. Verwacht om zo het seizoen af te sluiten? Ik had dit stiekem gehoopt omdat ik tweedejaars was en al 4 seizoenen naar een overwinning uitkeek.

3. Wat waren voor jouw persoonlijk de andere hoogtepunten van afgelopen seizoen? Mijn 3e plaats op het provinciaal kampioenschap was zeker een hoogtepunt. Het eindigde op een sprint, iets waaraan ik zeker nog moet werken.

4.  Wat was het dieptepunt van het seizoen voor je? Het dieptepunt kende ik in het begin van het seizoen. Het seizoen startte slecht door een knieblessure en een bacteriële infectie.

5. Hoe ziet je voorbereiding op het nieuwe seizoen eruit? In de maanden november en december wordt er een goede basis gelegd door o.a. stabilisatie, rustige duurtrainingen en piste. Vanaf januari zal de intensiteit dan stelselmatig verhoogd worden zodat ik hopelijk klaar zal zijn tegen eind februari.

6. Op welk gebied wil je volgend seizoen een stap voorwaarts zetten? Ik zou graag mijn sprint en mijn positionering in het peloton willen verbeteren.

7.  Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Ik omschrijf mijzelf als een hardrijder, iemand die tijdens een ontsnapping goed zal meewerken.

8. Spurt of solo? Waarom? Solo, omdat dit een heel speciaal gevoel geeft wanneer je alleen de eindstreep bereikt.

9. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Mijn tijdrit capaciteiten zijn redelijk goed en ik zal er dit seizoen terug verder aan werken.

10. Ben je bijgelovig? Zo ja, op welke manier? Nummer 13 nu je geluksnummer door je 2 zeges nu met dit nummer? Ik ben niet echt bijgelovig. Maar wanneer ik de volgende keer nog eens nummer 13 krijg, zal mij dit zeker weer een boost geven.

11.  Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Ik hou van wedstrijden met veel wind omdat er dan een groot verschil ontstaat en alleen de sterke mannen overblijven.

De snelle vragen
Lievelingskleur : blauw
Favoriete muziek : beetje van alles
Favoriete film : Maze runner
Lievelingseten : frieten
Ochtend- of avondmens : ochtendmens
Film of boek : film
Brunette of blondine : brunette
Pizza of frieten : frieten
Citytrip of relaxvakantie : relaxvakantie
Sprint winnen van een klein groepje of allen binnenkomen : alleen binnenkomen
Bergop of bergaf : bergop
Koud of warm : warm
Tijdrit of een lange rit : tijdrit
Mooiste overwinning ooit: overwinning in Desselgem
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Fabian Cancellara
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? een overwinning

Gerelateerde artikels

Gilles Vercruysse is momenteel eerstejaars nieuweling en rijdt bij CT Spider King Ieper. Volgend seizoen zal hij de overstap maken naar Spider King-EFC. De keuze voor Spider King-EFC is gebeurd omwille van het groot engagement dat het ervaren team management uitstraalt, gesteund door enkele...
De GP straetje zonder ende werd gewonnen door Gilles Vercruysse in Desselgem. Het is voor de nieuweling zijn eerste zege. "Het was een gesloten koers met weinig uitvallen. Elke aanval werd in de kiem gesmoord. Op anderhalve ronde van het einde demarreer ik en ging de slotronde in met 300m...
Voor de meeste renners is nummer 13 een ongeluksnummer maar niet voor Gilles Vercruysse. Na zijn allereerste zege gisteren met nummer 13 behaalde hij vandaag opnieuw de zege met het nummer 13 in Kuurne. "Vandaag startte ik opnieuw met het nummer 13. Het was opnieuw een gesloten koers met een...
Gilles Vercruysse komt uit voor het Soenens Booom cycling team en start morgen in de 13e editie van de Guido Reybrouck Classic te Damme. We blikken met hem vooruit naar morgen en de toekomst. Vragen: Wie denk je dat je voornaamste tegenstanders zijn? Waar ben je zelf met tevreden? Ben je tevreden...
Gilles Vercruysse mocht voor de eerste keer van het seizoen het zegegebaar maken. Hij werd op het podium vergezelt door Niels Vandermeulen en Arno Claeys. "Het was een gesloten koers met een paar uitvallen.Er werd vooral gekeken naar Ceriel Desal en Vito Braet. Bij het ingaan van de...