Gilles van Roy wint in Escanaffles en verovert 2 truien

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Jul 2021 - 08:38
Printvriendelijke versie

Gilles Van Roy won gisteren de wedstrijd in het Waalse  Escanaffles bij de nieuwelingen. Deze wedstrijd  was de eerste van de 6 wedstrijden voor het klassement "Tesse bank & verzekeringen". Het is voor de renner van WOOP zijn eerste zege van het seizoen.

"Na de 2e ronde zijn we weggereden met 5 renners. De samenwerking verliep zeer goed. We draaiden mooi rond en hadden meteen een comfortabele voorsprong op het peloton. De laatste ronde demarreerde Yaxano Smet, ik zat meteen op zijn wiel. Zo zijn we samen naar de finish gereden en heb ik hem kunnen kloppen in de sprint. Ploegmaat Ronan werd nog sterk 3e. ": vertelt Gilles.

"Het was een grand prix die 6 wedstrijden telt. waarvan ik de eerste win. Zo ben ik meteen leider in het algemeen klassement (gele trui). Ook heb ik 2 van de 3 tussensprinten gewonnen plus de koers zelf. Dus ben ik automatisch leider in het sprintklassement (groene trui). Morgen zal ik deze 2 truien verdedigen in de 2e wedstrijd."

Gerelateerde artikels

Twee maanden geleden brak eerstejaars nieuweling Gilles Van Roy nog zijn sleutelbeen. Vandaag behaalde hij in Hoedekenskerke (Zeeland- Nederland) zijn eerste zege van het seizoen. De wedstrijd werd georganiseerd door een vrije bond in Nederland waardoor verschillende categorieën samen reden. Gilles...
Gilles Van Roy kon voor de 2e keer dit seizoen het zegegebaar maken. De tweedejaarsnieuweling van WOOP kon bij het aanzetten van zijn laatste aanval zijn tegenstanders achter zich houden. "Het eerst halfuur wedstrijd verliep heel snel daarna zakte het tempo. Heel de koers werd er eigenlijk...