Gilles Van der Auwera: Regelmatig een overwinning meepikken

Door Kurt Vermeerbergen op 31 Mar 2013 - 08:20
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

De provinciaal kampioen van de provincie Antwerpen bij de nieuwelingen start morgen in Retie zijn wegseizoen. Wij vroegen hem wat hij verwacht van zijn seizoen.1. Hoe blik je terug op je vorig seizoen op de weg ?

Enkele leuke overwinningen maar vooral veel tegenslagen en pech. Ik had geen voldaan gevoel.2. Wat vind je zelf u hoogtepunt en je grootste teleurstelling van seizoen 2012?

Het PK winnen is natuurlijk altijd leuk omdat je een trui krijgt, maar mijn andere overwinningen vond ik zeker zo leuk. Mijn grootste teleurstelling was het BK. Ik was in topvorm en het parcours was geschikt voor mij, spijtig genoeg zat het ook hier tegen. Mede door de smalle banen maar waarschijnlijk ook door mijn eigen schuld en mezelf slecht te plaatsen.3. Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe wegseizoen?

Een goede voorbereiding heb ik niet gehad dankzij klierkoorts en natuurlijk… het weer. Al is dit voor iedereen hetzelfde denk ik dan.

4. Heb je merkbare progressie gemaakt deze winter ten opzichte van vorig jaar en welke is dit?

Ik heb zeker aan power gewonnen. Door de stabilisatie training is mijn lichaam nu meer in balans en ben ik overal sterker geworden.5. Wat zijn je doelstellingen voor het komende seizoen?

Heel regelmatig winnen, een sprinterstrui in een ronde en een kampioenentrui is ook mooi.6. Wanneer is het seizoen geslaagd voor je?

Als ik mijn doelstellingen behaald heb en een selectie met de nationale ploeg heb afgedwongen.7. Welke parcours zijn je favorieten/ wat zijn je sterkste punten in wedstrijd?

Ik ben snel aan de meet maar het parcours mag gerust heuvelachtig zijn want dankzij mijn klein gestalte en laag gewicht geraak ik ook nog vlot een heuvel op. In echte klimkoersen moet ik mezelf nog wel leren kennen en kijken waar ik sta tegenover de echte klimmers.8. Je won vorige jaar het provinciaal kampioenschap. Wat verwacht je van het PK dit jaar en van de andere kampioenschappen?

Vorig jaar werd er op het PK helemaal niet gekoerst, dit kwam ook deels door de materiaalpech van Cedric (Beullens), dat is echt wel iemand die koers had gemaakt. Maar er waren ook nog 80 anderen die er een rustige dag van hadden gemaakt, misschien wilden zij ook een spurt, ik weet het niet. Ikzelf kon in ieder geval rekenen op mijn spurt. Dit jaar verwacht ik echter hetzelfde. Het VK en het BK zijn dan weer andere koersen. Vooral op het BK zal alles in stukken liggen, ik ken het parcours nog niet maar ik heb al gehoord van anderen dat het lastig zal zijn. Ik zal gewoon mijn best doen en de klimmers proberen te volgen…9. Je start op paasmaandag aan je wegseizoen? Wat verwacht je?

Ik kan nog niet weten waar ik sta t.o.v de rest al denk ik wel dat ik voldoende beensnelheid heb, dus in het geval dat de koers beslist wordt op een sprint verwacht ik wel een dichte ereplaats.10. Is er nog een wielerdroom die je koestert? En/of wedstrijd die je dolgraag zou willen winnen?

Zoals iedereen is het 1ste doel prof worden. En de wedstrijd die mij het meest aan het hart ligt is de Ronde van Frankrijk. Niet om de gele trui te winnen maar wel de laatste etappe met aankomst op de Champs-Elysées, dat is echt het mooiste om te winnen voor sprinters.

Gerelateerde artikels

Gilles Van der Auwera had zijn overstap naar de junioren helemaal anders voorgesteld afgelopen seizoen. Nu de batterijen helemaal opnieuw zijn opgeladen is de Gelenaar opnieuw klaar om er in 2015 volledig voor te gaan. Gilles wil opnieuw een belangrijke rol gaan spelen in de diverse wedstrijden...
"We startten op een nat parcours en dat was vooral aan de aankomst gevaarlijk aangezien dat daar een lichte bocht in zat en vele witte strepen. Buiten wat aanvalspogingen lag het tempo eerder laag en hierdoor had ik moeite om in het ritme te komen. Als we ongeveer halfweg waren zaten er 4 renners...
“Aan de start stonden enkele goeie renners zoals Milan Veltman, Jeroen Van den Berghe, Jens Berckmans en Jordi Talen in Hoogstraten. Ik wist van in het begin dat ik onze noorderburen in de gaten moest houden en ik kreeg gelijk. Na 25km zie ik een groepje wegrijden met Veltman en het peloton aarzelt...
1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Mijn mooiste moment vond ik zelf de puntentrui in de Himmelfarttour in Denemarken. Vanzelfsprekend is er in België niet veel aandacht naar gegaan maar een puntentrui voor een sprinter is altijd leuk. De Himmelfarttour op zich vond ik ook de...
Knokke: Slechts 26 starters in Knokke. Dat en de zeer sterke wind (5-6 beaufort) zorgden ervoor dat het vaak stiel viel. Zo kwam ik niet echt goed in mijn ritme en voelde mijn benen een beetje slap. Er kwam geen enkele noemenswaardige aanval, en aangezien dat het te vaak stilviel zat iedereen...
De Ster van Zuid-Limburg heeft nog meer slachtoffers geëist. Balen B.C. renner Gilles Van der Auwera moet eveneens 1 week zijn benen stil houden. "Tijdens de laatste rit in de Ster van Zuid-Limburg zat ik op het einde mee in de kopgroep. Hier heb ik mijn kuitspieren verrekt waarschijnlijk door...