Gilles De Wilde: "2016 staat in het teken van ervaring opdoen"

Door Kurt Vermeerbergen op 29 Apr 2016 - 20:04
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Ondanks dat Gilles De Wilde pas sinds vorig jaar gestart is met het wielrennen heeft deze eerstejaars junior zijn sporen al verdiend in de sport. Twee weken was hij de sterkste renner aan de start in Drieslinter.

1.  Wanneer ben je gestart met het wielrennen? Waarom de keuze voor de sport? Ik ben vorig jaar in 2015 begonnen als tweedejaars nieuweling. Ik fietste reeds bij een wielertoeristenclub WTC de trappers in Laarne en het leek me wel leuk om te beginnen koersen.

2. Hoe kijk je terug op seizoen 2015? Tevreden of zat er meer in? Ik kijk tevreden terug op mijn eerste seizoen. Ik startte zonder verwachtingen als tweedejaars bij de nieuwelingen en ik kon 3 overwinningen binnenhalen in mijn eerste seizoen waaronder een interclub wedstrijd in de beker van België.

3. Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen? Ik heb de hele winter door gevoetbald bij KVV Laarne-Kalken. Na nieuwjaar ben ik terug beginnen trainen met de fiets in combinatie met enkele loopsessies per week.

4. Inmiddels behaalde je u eerste zege als junior. Verwacht om zo snel een zege te verzilveren? Ik had zeker nog niet verwacht om te winnen omdat ik vóór de paasvakantie een zware griep heb gehad en omdat ik een jonge eerstejaars junior ben. Ik word pas 17 op 12 oktober.

5. Naar welke andere wedstrijden kijk je uit en waarom? Ik ben wel nieuwsgierig naar de interclubs en de kampioenschappen, maar ik heb daar geen speciale verwachtingen in.

6. Wat is je sterkte als renner? Ik moet alles nog ontdekken.

7. Zijn je tijdrit capaciteiten verbetert ten opzichte van vorig jaar ? Dit kan ik niet zeggen want ik heb pas dit jaar voor het eerst een tijdrit gereden te Ursel voor het PK..

8. Wat zijn de doelen voor 2016? Ervaring opdoen!

9. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Ik verkies het liefste een heuvelachtig parcours met wat wind omdat ik liever wat lastigere wedstrijden heb, dan kom ik beter tot mijn recht.

10. Spurt of solo? Maakt  niet uit als ik maar kan winnen.

11. Is het combineren wielrennen /school gemakkelijk? Ik volg Latijn-Wiskunde op school wat de combinatie soms wel vrij zwaar maakt.

De snelle vragen
Lievelingskleur : blauw
Favoriete muziek : hedendaagse muziek
Andere hobby's:  zweefvliegen, voetbal en ksa
Favoriete film : Top Gun
Lievelingseten : frieten met vol au vent
Ochtend- of avondmens : ochtendmens
Film of boek : film
Brunette of blondine : brunette
Pizza of frieten : frieten
Citytrip of relaxvakantie : citytrip
Bergop of bergaf : bergaf
Koud of warm : koud
Tijdrit of een lange rit : lange rit
Mooiste overwinning ooit: Beker van België te Dottenijs
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Fabian Cancellara
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? Dat ik veel plezier beleef in mijn sport.
 

Gerelateerde artikels

Na zijn zege gisteren was het vandaag in Drieslinter opnieuw prijs voor Gilles De Wilde. Gilles kon zijn laatste zege als junior vieren met een knappe solo. Hij sluit zijn seizoen af met 7 zeges. "Gedurende heel de wedstrijd waren er veel ontsnappingen maar ze werden allemaal teruggenomen. Op...
Het was gisteren feest voor de familie De Wilde. Zowel Julie als Gilles De Wilde wisten hun wedstrijd te winnen in Escanaffles. Het is voor Gilles zijn 5e zege van het seizoen. "De wedstrijd startte in de regen. Iedere ronde moesten we een kasseistrook van 1km over die het parcours lastig...
Gilles De Wilde won gisteren de Driebergenprijs E3 Binckbank Harelbeke in een spurt met drie. Tuur Deprez eindigde als tweede in de wedstrijd maar won wel het bergklassement. "De wedstrijd startte en het was direct een stevig tempo omdat er gevaar was voor waaiervorming. Het brak niet dus...
Gilles De Wilde zal als belofte kiezen voor het VDM Van Durme - Michiels - TRAWOBO ct. "Het is een goede ploeg met een goede begeleiding. Het is dicht bij huis en de omkadering is ideaal in combinatie met men studies handelsingenieur." Zelf je transfer melden kan via redactie@...
Met een internationaal gezelschap van 67 juniores werd er gestart in Heestert voor 12 ronden van 7km. Gilles De Wilde behaalde er zijn derde zege van het seizoen. "Het was een bewogen koers met wel elke ronde renners die probeerden weg te rijden. Er waren enkele afscheidingen tijdens de...
Op het parcours in Baardegem voelt Gilles De Wilde zich thuis. Nadat hij er vorig jaar won , was het afgelopen donderdag opnieuw raak voor hem. Gilles kon er solo over de streep komen met een voorsprong van 15 seconden. "Van in het begin was ik mee met een groepje maar we werden snel...