Geen Palmcross op 5 september in Steenhuffel

Door Kurt Vermeerbergen op 19 May 2020 - 12:42
Printvriendelijke versie

De Palmcross in Steenhuffel is meestal het startschot voor het veldritseizoen en de start van het van het regelmatigheidscriterium "De Moedige Veldrijder".  Door de huidige situatie zal er geen palmcross zijn dit jaar. De organisatoren publiceerde onderstaan bericht op hun Facebookpagina:

De PALMcross is traditioneel de opener van Belgische veldritseizoen in het B-circuit en ook de eerste manche van het regelmatigheidscriterium "De Moedige Veldrijder". Deze stond dit jaar gepland op zaterdag 5 september.

Ondanks de vele inspanningen die reeds geleverd zijn door de organisatie is het voor ons als bestuur op dit moment niet mogelijk om nog door te gaan met de voorbereidingen van de PALMcross. Door de onzekerheid die er heerst over het vervolg van deze coronacrisis hebben wij het besluit genomen om alles een jaar op hold te zetten. Volgend jaar zullen we dan hopelijk onze 11e editie van de cross over de Steenhuffelse kouter kunnen organiseren.

Met spijt in ons wielerhart moeten we dit aankondigen maar de gezondheid van onze medewerkers, renners en supporters is voor ons van het grootste belang. Een last-minute afgelasting zou voor ons een ramp betekenen en het voortbestaan van de PALMcross in gevaar brengen. Ook dit risico willen we niet nemen en daarom deze weloverwogen beslissing die in consensus genomen is door het voltallige bestuur.