Geen Omloop van het Hageland voor dames meer

Door Kurt Vermeerbergen op 7 Jun 2024 - 10:48
Printvriendelijke versie

Cycling Team Tilt vzw heeft na lang en grondig beraad beslist om af te zien van een verdere organisatie van een volgende “Omloop van het Hageland” voor WE UCI 1.1, traditioneel op de openingszondag van het Belgische wielerseizoen.

Door het afhaken van enkele haast onmisbare pionnen binnen de organisatie, pionnen die niet, of niet-tijdig door nieuwe mensen konden vervangen worden, werd de druk op de schouders van de overblijvers te groot voor een dergelijke organisatie. De verantwoordelijkheden, de veiligheid, de verstrengde voorwaarden die een professionele wielerwedstrijd, ook voor de vrouwen, met zich meebrengt, was niet langer te verantwoorden voor de vernieuwde bestuursploeg van CTT.

We willen dan ook eerlijk zijn naar onszelf, maar vooral naar onze partners die samen met ons gegroeid zijn in het mooie verhaal dat we de afgelopen jaren kunnen en mogen schrijven hebben, en dat ons zelfs geleid heeft tot live-uitzendingen van onze wedstrijd op nationale en internationale fora! We danken hier dan ook uitdrukkelijk iedereen die daar zijn of haar steentje heeft toe bijgedragen!

Het team wil zich vanaf nu terug gaan toeleggen op enkele regionale organisaties per jaar. Op die manier krijgen de nieuwe mensen binnen het bestuur de kans om te groeien in hun nieuwe functie en kan de club er op termijn blijven voor zorgen dat jonge mensen hun geliefde wielersport kunnen blijven beoefenen!