Gauthier Vandevyvere: "Mijn seizoen is nu al geslaagd"

Door Kurt Vermeerbergen op 7 Mar 2015 - 08:46
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Gauthier Vandevyvere bezorgde CT Spider King Ieper inmiddels al 2 zeges. De tweedejaars junior spreekt nu al van een geslaagd seizoen. Maar we gaan beslist nog horen van deze Ieperse klepper.

1. Je bent gestart aan je derde seizoen als wielrennen. Waarom de keuze voor de sport? Ik ben eigenlijk begonnen met het wielrennen door vrienden van mij, Stan Dewulf en Pieterjan Delerue. We voetbalden vroeger samen bij TSC Proven. Maar Stan en Pieterjan zijn dan overgestapt naar het wielrennen. Een jaar later hebben ze mij dan ook kunnen overtuigen om eens mijn eerste koers te rijden bij het Westhoekcriterium. Dit verliep vlot en ik deed het graag en ben het zo blijven doen.

2. Heb je u anders voorbereid op je seizoen dan anders? Neen, niet echt. Ik ben net zoals vorig seizoen begonnen met trainen na de examens. Ik heb misschien wel wat langere duurtrainingen gedaan en wat meer gaan mountainbiken en crossen dan vorig seizoen, maar voor de rest niets speciaals.

3. Je nam ook deel aan enkele crossen? Tevreden van de resultaten? Het resultaat zelf was niet zo goed, maar ik was er wel tevreden mee. De conditie was nog ver te zoeken natuurlijk. Ik had ook geen ambities in het crossen dus was ik wel snel tevreden.

4. Je won onmiddellijk de eerste twee wedstrijden van je seizoen. Had je dit verwacht? Hoe beleefde je de wedstrijden? Ik had dit echt niet verwacht. Ik voelde me wel verbeteren naarmate de eerste wedstrijd eraan kwam, maar had niet verwacht om hem meteen te winnen. Na het clubkampioenschap dacht ik eerder dat het geluk was. In Vlamertinge had ik een heel andere koers verwacht. Ik dacht dat het opnieuw zou eindigen op een massaspurt, maar het lukte toch om terug te ontsnappen. De wedstrijden zelf beleefde ik eigenlijk zoals vroeger. Het was niet echt dat ik een speciaal gevoel had tijdens de wedstrijden.

5. Naar welke wedstrijden wil je dit seizoen pieken? Als er een wedstrijd is dat ik mij toch wel wil tonen, dan is het de Kattekoers. Vooral omdat ik van deze streek ben en mijn ploeg ook van Ieper is. Het parcours ligt mij denk ik wel. Het zal wel moeilijk worden om mij vooraan te handhaven. Anderzijds wil ik ook goed zijn op het provinciaal kampioenschap.

6. Aan welke buitenlandse wedstrijden wil je zeker deelnemen? Waarom? Wij rijden niet veel buitenlandse koersen, toch zou ik willen Tour d'olliergues in Midi Pyreneeën. Ik wil deze wedstrijd rijden om me eens echt te kunnen zien klimmen. Ik wil me ook eens testen met de buitenlandse renners.

7. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten, welke toch belangrijk zijn in diverse ronden? Ik heb eigenlijk nog nooit een tijdrit gereden. Ik heb wel al ploegentijdritten gereden en daar bleek ik niet zo goed in te zijn. Ik zou een keer mijn tijdritcapaciteiten willen testen op het provinciaal kampioenschap tijdrijden.

8. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Ik denk vooral als aanvaller. Zeker niet als een sprinter. Daarvoor ben ik niet snel genoeg en kan ik me niet goed genoeg positioneren.

9. Ben je bijgelovig? Wat zijn de kenmerken? Nee. Ik geloof daar niet echt in.

10. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Ik ben nu al tevreden met mijn seizoen. Ik had niet eens verwacht dat het me zou lukken om een wedstrijd te winnen. Als ik in de Kattekoers ook nog een goede wedstrijd kan rijden, zal mijn seizoen al geslaagd zijn.

Gerelateerde artikels

Gauthier Vandevyvere behaalde zijn eerste zege van het seizoen op het clubkampioenschap afgelopen zondag. Gauthier kwam solo over de finishlijn op 16 seconden van zijn ploegmaat Jari Carpentier. "Er kwamen 74 renners aan de start in Meulebeke. In de tweede ronde vertrok er een kopgroep...
Gauthier Vandevyvere was vorige week al een verrassende winnaar op het clubkampioenschap maar de renner bevestigt zijn topconditie. Gauthier kwam opnieuw solo over de finish in Vlamertinge en zet al een mooie 2 op 2 op zijn palmares. "Vandaag waren er 120 renners aan de start gekomen in...
Gauthier Vandevyvere was één van de ontdekkingen van het seizoen 2015. Ook de ploegleiding van het EFC-Etixx team was het talent niet ontgaan en contacteerde hem. Gauthier zal in 2016 daarom de kleuren verdedigen van EFC-Etixx als eerstejaars belofte. "Ik heb gekozen voor EFC-Etixx omdat...