Franse fietsmerk Lapierre opent Belgische flagshipstore in samenwerking met Fietsen Wildiers

Door Kurt Vermeerbergen op 23 May 2023 - 15:40
Printvriendelijke versie

In samenwerking met Fietsen Wildiers, kondigt het Franse wielermerk Lapierre vandaag de opening aan van haar nieuwe flagshipstore in België. De nieuwe showroom wordt ondergebracht in het bestaande (e)-bike center van Wildiers in Geel. Het zogenaamde Shop in Shop concept kadert in de groeiambities van Lapierre op de Belgische markt.  

Sinds 2021 rolt Lapierre een ambitieus Belgisch groeiplan uit. Het merk, dat op haar Franse thuismarkt al een sterk marktaandeel heeft, wil de komende jaren verder timmeren aan haar Europese schaalvergroting. België werd geïdentificeerd als een belangrijke pion in dit Europese plan. Met name voor het segment van de sportfiets, ziet Lapierre nog veel groeipotentieel. De Belgische groeiambities worden mee ondersteund door Accell Group, de Nederlandse fietsholding die eigenaar is van het merk. De bedoeling is om Lapierre de komende jaren te laten uitgroeien tot één van de leiders in het Belgische sportfietssegment.

Fietsen Wildiers als lokale Belgische partner
De opening van het nieuwe Lapierre Shop in Shop concept bij Fietsen Wildiers is een belangrijke stap in het groeiplan. De Vlaamse fietsretailer Wildiers werkt al sinds 2021 samen met Lapierre en is één van de belangrijkste verdelers van het merk op de Belgische markt. Beide partijen zijn opgetogen over het nieuwe winkelconcept, dat een nieuwe dynamiek geeft aan het bestaande partnerschap:

“We zijn heel blij dat we met de opening van deze flagshipstore een nieuw hoodstuk kunnen schrijven aan ons Belgisch groeiverhaal. Fietsen Wildiers is voor ons de ideale partner om dit te realiseren. Niet alleen heeft de Wildiers-groep een zeer sterke lokale consumentenbasis, ze hebben een belangrijk marktaandeel in het e-bike segment en net als ons grote ambities in het sportsegment. Het was dan ook een logische keuze.” zegt Cyril Solbach, sales & marketing verantwoordelijke van Lapierre.  

Kris Voet, CEO van Fietsen Wildiers vult aan: “Wij geloven heel sterk in het merk Lapierre, dat we al sinds 2021 verdelen. Het zijn zeer kwalitatieve fietsen, die naast een aantrekkelijk design ook een interessante prijs-kwaliteit verhouding hebben. De nieuwe Shop in Shop in Geel biedt een zeer aantrekkelijk aanbod van mountainbikes, tot race- en gravelfietsen. De combinatie van de Lapierre fietscollectie met de kwaliteitsservice van Wildiers, en onze knowhow op vlak van onderhoud, is een absolute meerwaarde voor Belgische klanten.”  

Lapierre in de kijker tijdens Giro d’Italia
Bij wielerliefhebbers in ons land doet de naam Lapierre misschien een belletje rinkelen. Als jarenlange hoofdsponsor en leverancier van de Franse wielerploeg FDJ Groupama rijdt het merk zich momenteel in de kijker tijdens de Giro d’Italia waar kopman Thibaut Pinot meerdere dagen de leiding nam in het bergklassement. De lancering van dit nieuwe project in België, komt dan ook op een goed moment voor Lapierre. “Thibaut, die in het verleden al een podiumplaats behaalde in het algemeen klassement van de Tour de France, rijdt momenteel de laatste grote ronde van zijn sportcarrière. Ter gelegenheid hiervan ontwikkelden we bij Lapierre een speciale fiets om hem te eren. We hadden echter nooit durven dromen dat Thibaut op dag drie de bergtrui zou veroveren. Het is de kers op de taart.” zegt Solbach.