Franklin Six: ‘Mijn beste seizoen ooit’

Door Thibault Devoldere op 18 Nov 2014 - 16:44
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Franklin Six blikt terug op zijn beste seizoen tot nog toe. Het zag er nochtans niet zo goed uit toen hij vorige winter hard viel op de piste. De Ploegsteertenaar draaide de knop om en pakte uit met 5 seizoenzeges en enkele mooie ereplaatsen in interclubwedstrijden.

Was 2014 je beste seizoen tot nog toe? Ja eigenlijk wel. Ik behaalde dit seizoen het meeste aantal overwinningen, namelijk 5. In enkele interclubwedstrijden presteerde ik ook goed. Zo werd ik onder meer in de Vlaams-Brabantse Pijl te Korbeek-Lo en in de derde rit van de Ster van Zuid-Limburg telkens derde. Ik kwam ook goed voor de dag in de klimkoers van Herbeumont. Het resulteerde in een tiende stek.

Wat waren de mindere momenten gedurende ’t jaar? Ik had m’n zinnen gezet op De Ronde van Vlaanderen. Die dag had ik echter een zeer slechte dag en zette dus ook ondermaatse prestatie neer. Ik kwam binnen op een anonieme 116e plaats. Ik was ook een beetje ontgoocheld omdat ik gedurende het ganse seizoen geen enkele nationale selectie kreeg. 

Vind je het leuk om voortdurend de verwijzing naar je nonkel, Frank Vandenbroucke, te moeten aanhoren? Of helemaal niet? Het is leuk om te horen dat ik dezelfde fietspositie heb als Frank. Sommige mensen zeggen ook dat ik over hetzelfde karakter beschik. Maar ik heb wel liever dat ze niet voortdurend vergelijken want dan wordt het een beetje afgezaagd. Ik ben gewoon Franklin Six.

Heb je nog specifieke ambities voor komend pisteseizoen? Niet echt. Ik ga minder op de piste rijden dan vorige jaren en wil vooral een leerrijk wegseizoen rijden.

Wat verwacht je van je eerste beloftejaar? Ik verwacht dat ik zeer veel zal leren van mijn ploegmaten. Het seizoen staat in teken van ervaring opdoen. Maar ik wil ook wel presteren in de koersen waar dat mogelijk is. Het is moeilijk om specifieke verwachtingen te hebben, ik zie wel wat op me afkomt.

In welk soort wedstrijden presteer je het best? Ik zie mezelf als een flandrien-type, dus ik rijd liefst van al lastige koersen waar hier en daar een kasseistrook in zit. Daarom is het ook jammer dat ik me dit jaar niet heb kunnen tonen in De Ronde van Vlaanderen.

Denk je dat studeren zal samengaan met de beloftecategorie? Ik ga een avondcursus boekhouden volgen. Die avondcursus is op maandag, dinsdag en donderdag. Het is gemakkelijker om te trainen omdat ik overdag vrij ben. Dus ik denk wel dat ik voldoende zal kunnen trainen om de overgang naar de beloften te verteren.   

Tot slot: wordt Franklin Six de evenknie van Frank Vandenbroucke?  Ik denk het niet, want ik heb niet zoveel talent als Frank en we zijn ook niet hetzelfde rennerstype.

Gerelateerde artikels

"Er waren tamelijk wat aanvallen in het begin van de wedstrijd maar echt ver konden de ontsnapten niet geraken en alles kwam steeds weer samen in de loop van de koers. Ik probeerde altijd mee te gaan als er 10 renners vertrokken. Na halfkoers waren we met 20 man weg maar dat lukte niet ( er...
Dovy Keukens - FCC kondigde vandaag met fierheid aan dat Franklin Six hun rennerskern komt versterken. Franklin is perfect tweetalig en afkomstig uit het Waalse Waasten, vlakbij Wervik. Franklin kwam drie jaar uit voor de Waalse profploeg Bingoal-Wallonie Bruxelles. Een zware valpartij op de piste...
De Sporttechnische Commissie bevestigde de door bondscoach Jean-Pierre Dubois geselecteerde renners om deel te nemen aan de Nations' Cup Men U23 – Ronde van Vlaanderen, die zal plaatsvinden op zaterdag 8 april 2017: Stan DEWULF Jasper PHILIPSEN Franklin SIX Mathias VAN GOMPEL...
Met 48 renners stonden ze aan de start in Volkegem, klaar voor een vrij "kalme" koers. In de eerste ronden waren er een paar aanvalspogingen maar die hielden het niet lang vol. Iedere ronde werd er gespurt aan de aankomst voor een premie. Na halfweg koers kon er dan toch een groepje wegglippen die...
Brussel  - Opwijk werd vandaag gewonnen door Franklin Six. Franklin was de snelste van 7 in de spurt. De tweede plaats was voor Nathan Van Hooydonck. Piet Allegaert  vervolledigde het podium. Foto's tijdens de doortocht in  Asse : https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/...