Floris Smeyers: " Er komt een mooie wedstrijdperiode aan voor mij"

Door Kurt Vermeerbergen op 23 May 2014 - 21:16
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Floris Smeyers (Verandas Willems) heeft in inmiddels zijn eerste trui van het seizoen verovert. Voor Floris volgen nu verschillende belangrijke wedstrijden de komende maanden.

1. Je behaalde afgelopen week de bergtrui tijdens de Rhone Alpes Isère tour. Verwacht? Is klimmen u specialiteit? Na 4 weken zonder competitie was een beetje afwachten hoe de benen waren. Ik had hard getraind op stage in Spanje, maar training is nog altijd anders dan wedstrijd. Daarom ben ik niet met te hoge verwachtingen van start gegaan. De eerste rit was mijn klassement al verloren, de dagen daarna heb ik geprobeerd om mee in de vroege vlucht te zitten en zo een trui te kunnen pakken. En dat is me uiteindelijk ook gelukt!

2. Vind je uw voorjaar geslaagd of had je al op meer gehoopt? Ik heb enkele goede wedstrijden gereden, maar ik heb geen resultaten kunnen behalen. Tevreden kon ik niet zijn. Maar ik ben nooit goed geweest in het voorjaar. Vanaf nu komt er een heel mooie wedstrijdperiode aan voor mij.

3. Naar welke wedstrijden kijk je verder uit nog? Tryptique Ardennais, Fleche du sud en de Ardense pijl zijn voor mij de komende maand belangrijke afspraken!

4. Staan er nog buitenlandse wedstrijden op je programma? Zo ja welke? Welke zou je anders is graag willen rijden? Verwachtingen in deze wedstrijden? Ja, wij rijden veel in het buitenland. Eind juli Sibiu cycling tour (Roemenië) en 2 eendagswedstrijden in Toscane. Twee koersen waar ik goed wil presteren!

5. Welke wedstrijd zou je graag is willen winnen? Welke speelt niet zoveel rol, als ik ergens zou kunnen winnen zou ik zeer tevreden zijn!

6. Wanneer ga je spreken van een geslaagd seizoen? Als ik vanaf nu tot het einde van het seizoen regelmatig presteer met de nodig resultaten!

Gerelateerde artikels

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Ik heb dit jaar niet veel mooie momenten gekend, door aanhoudende gezondheidsproblemen. Fleche du Sud en de Ardense pijl waren voor mij qua resultaten de mooiste momenten. Ook de laatste anderhalve maand van het seizoen was ik tevreden, omdat...
Floris Smeyers werd de eerste seizoenhelft geplaagd door gezondheidsproblemen. Toch wil de renner uit Mol zich dit seizoen nog laten zien. 1. Hoe blik je terug op vorig seizoen? Tevreden. Ik heb een regelmatig seizoen gereden in 2012. Enkele mooie overwinningen, en 2 bergtruien ( Toscane...
De winnaar van het eindklassement van de Lotto-Topcompetitie, Nicolas Vereecken, tekende een contract als prof bij Verandas Willems team voor het wielerseizoen 2014. Vereecken verdedigde dit seizoen de kleuren van An Post-ChanReaction. Hij maakte indruk door verschillende topnoteringen te...
Floris Smeyers zal volgend seizoen als elite zonder contract de kleuren verdedigen van United Cycling Team Sint-Truiden. Floris legt aan onze redactie zijn keuze voor deze stap uit. " Ik wil volgend jaar proberen het niveau terug te vinden dat ik bij de belofte had. Ik had geen zin om dit in een...
Zaterdag eindigde Floris Smeyers op een 2e plaats in Beerzel (Putte). In de spurt was de Engelsman Chris Latham net iets sneller.   Floris Smeyers Beerzel from Cyclingsite.be on Vimeo.
Floris Smeyers heeft lang moeten wachten dit seizoen op een zege maar in de bijna thuiskoers in Meerhout was het gisteren raak. Voor Floris een echte opluchting. "Na 10km al weggereden met 12 man. Het draaiden goed rond maar nooit meer dan 1' gehad op het peloton. Op 4 ronde van het...