Fiona Dutriaux spurt naar winst in Belsele (foto's)

Door Johan Pelgrims op 14 Jun 2015 - 19:21
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Afgelopen zaterdag stond in de Oost Vlaamse gemeente Belsele de Grote Prijs van het Waasland op het programma een wedstrijd van 77 km, voor dames elite. Tussen de 59 deelnemers verschenen heel wat toppers aan de start, zo ook veldrijdster Ellen Van Loy de nummer 2 op het BK van afgelopen jaar.

De eerste twee ronden leken wel verkenningsrondes. Een lang gestrekt lint van een ontsnapping was geen sprake, het was wachten tot ronde drie. Bianca Lust en Eva Van Den Born namen enkele meters op het peloton, het was meteen alle hens aan dek. Fiona Dutriaux wou ze niet te veel voorsprong geven en zette meteen de achtervolging in. Het tempo ging zo hoog dat ook het peloton in stukken brak.
Fiona reed de kloof toe en bracht ook de eerste kopgroep van het peloton mee, met een 15 tal rensters gingen ze stilaan ook de finale in. In deze kopgroep kwam ook een sterke Nathalie Verschelden die voor eigen publiek reed en enorm hard werd aangemoedigd door haar supporters. In de laatste ronde ging ze naar de kop en trok flink door maar een definitieve ontsnapping zat er niet in. De massaspurt werd van ver ingezet maar de Franse Fiona Dutriaux duldde geen tegenstand. Na haar zesde plaats vorige week in Herselt, pakt ze nu winst in Belsele. De Nederlandse Kelly Markus eindigde op een tweede plaats, Ellen Van Loy sluit het podium af. Nathalie Verschelden reed een dijk van een wedstrijd en moest tevreden zijn met een vierde plaats.

Foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/sets/72157654545070022

Gerelateerde artikels

Zondag stond het tweede luik van de wielerdriedaagse in Sinaai op het programma met wedstrijden voor dames jeugd en elite. De wedstrijd bij de dames jeugd werd gewonnen door Lotte Rotman (nieuweling) en Fenna Vanhoutte (junior). Bij de elite gingen de bloemen naar  Fiona Dutriaux. Foto's...
De Franse Dutriaux Fiona heeft de Dames Elites wedstrijd in de Vlaams Brabantse Gemeente Begijnendijk op haar naam geschreven ze klopte in de sprint de Spaanse San Sebastian Lasa Irene voor Sanne Cant die knap derde werd. Veldrijders openen de Wedstrijd Belgische Kampioen veldrijden Sanne Cant...