Finale van de Baloise Ladies Tour 2021 in Zulte

Door Kurt Vermeerbergen op 19 Nov 2020 - 18:49
Printvriendelijke versie

De gemeente Zulte wordt op zondag 11 juli 2021 gastgemeente voor de slotrit van de Baloise Ladies Tour. Dat is de nieuwe naam voor de BeNe Ladies Tour, een hoogstaande rittenwedstrijd in het dameswielrennen. “Na de logische afgelasting dit jaar willen we volgend jaar opnieuw aanknopen bij onze wielertraditie van weleer”, zeggen burgemeester Simon Lagrange en schepen van Sport Olivier Peirs. “We zetten in op evenementen op maat van Zulte, die onze gemeente op de kaart zetten. De organisatie van de slotrit zorgt voor een grote uitstraling en zo geven we ook extra luister aan de Vlaamse Feestdag.

Van donderdag 8 tot en met zondag 11 juli 2021 wordt de zevende editie van de BeNe Ladies Tour, intussen omgedoopt tot Baloise Ladies Tour, verreden. In 2020 werd deze wedstrijd logischerwijs afgelast door het coronavirus. Als de virussituatie het toelaat, wordt het volgende zomer uitkijken naar de opvolgster van de Duitse Lisa Klein. Deze internationale wedstrijd voor vrouwen met het 2.1 UCI-statuut op de kalender, verwelkomt ieder jaar de wereldtop in het vrouwenwielrennen. Jolien D’hoore en Marianne Vos wonnen de wedstrijd ieder tweemaal. In 2019 stonden er dertig nationaliteiten aan de start.

Deze vierdaagse gaat ook dit jaar van start in het Nederlandse Utrecht. De slotrit zal op zondag 11 juli, de Vlaamse feestdag, starten en aankomen in Zulte. Na een lus in de Vlaamse Ardennen zullen er in de eindfase meerdere plaatselijke ronden verreden worden.

De gemeente Zulte was normaal in 2020 al gastgemeente geweest voor de zaterdagrit. Burgemeester Simon Lagrange en schepen van Sport Olivier Peirs zijn heel blij om na de terechte afgelasting in 2020 volgend jaar de finalerit te verwelkomen: “Onze gemeente heeft een rijke wielertraditie. Jarenlang werd in deelgemeente Olsene de ‘Omloop Het Volk’ en later de ‘Omloop Het Nieuwsblad’ voor junioren georganiseerd. De laatste editie in 2010 werd gewonnen door Dylan Teuns, intussen één van de beste Belgische profrenners en winnaar van een bergetappe in de Tour de France 2019. We zijn verheugd dat we elf jaar later opnieuw een topwielergebeuren in onze gemeente mogen verwelkomen. Het feit dat dit jaar de finale van de vierdaagse in Zulte gereden wordt en we die dag dus ook de eindwinnaar zullen kennen, geeft extra uitstraling aan het evenement. Dit is een organisatie op maat van Zulte. We maken er een wielerfeest van en geven hiermee ook extra luister aan de Vlaamse Feestdag op 11 juli.”